Наше баке знале су колику моћ има: Овај напитак не кошта пуно, а лечи многе здравствене проблеме!

0

Depositphotos/MadeleineSteinbach

Сурутка је благ и природан напитак, потпуно сигуран за употребу, због чега је прикладна намирница за исхрану од најранијег доба до старости. Због сличности мајчином млеку, може се користити као замена за млеко у исхрани одојчади.

Сурутка је нуспроизвод који настаје при производњи сира и јогурта и у њој остају најбољи и највреднији састојци млека: витамини Б и Е, минерали и млечни шећери који су важни за изградњу најфинијих веза у мозгу.

Kако бисте осетили максималан учинак ове драгоцене течности коју су наше прабаке користиле као лек, конзумирајте пола до једног литра сурутке дневно. Најбоље је пити је ујутру на таште, те уз доручак, али учинак ћете осетити и пијући је током дана како бисте се освежили и вратили енергију. Овај моћи напитак има и своју скромну страну јер уопште није скуп.

Сурутку је добро пити сваки дан јер…




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

1. Најбољи је природни лек за јетру
Масна јетра, хепатитис, жутица, јетра оштећена алкохолом и нездравом храном, цироза – нема те болести јетре код које сирутка не помаже. Овај скромни напитак садржи бета-лактоглобулин који организам опрема аминокиселинама званим БЦАА које помажу код узнапредовалих болести јетре те оболелима од цирозе помаже да живе дуже и квалитетније. Уколико желите да прочистите јетру, најбоље што можете да урадите јесте да посегнете за чашом сурутке.

2. Помаже код мршављења
Сурутка садржи пуно беланчевина које повећавају мишићну масу и дају осећај ситости уз малу количину калорија. У 100 грама сурутке налази се само 26 калорија. Будући да је сиромашна мастима и калоријама, а богата важним хранљивим стварима, сурутка је важан део редукцијске дијете и корисна свакоме ко жели да одржава витку линију. Беланчевине у сурутки такође повећавају ниво хормона који умањују апетит и тако ублажавају осећај глади.

Прочитајте још:  Паметни су потиштени

3. Решава проблем затвора
Сурутка ће брзински подстаћи пробаву и решити непријатан осећај надутости и затвора. С обзиром на то да има има диуретска својства, пазите да не претерате с конзумацијом (максимално литар сирутке дневно) јер може да изазве пролив. Сурутка поседује млечну киселину која смањује прекомеран број гљивица и бактерија у цревима, а њен ниски пХ подстиче рад црева.

4. Смањује стрес и осећај умора
Сурутка подстиче лучење серотонина, хормона среће, те тако смањује осећај стреса и хроничног умора. Садржи и алфа-лацталбумин који обилује есенцијалном аминокиселином триптофаном, познатој по регулисању сна и побољшавању расположења.




5. Регулише повишене масноће у крви
Сурутка се препоручује људима који имају проблема с повишеним масноћама у крви које не успевају да контролишу лековима и исхраном. Наиме, сурутка код готово свих људи регулише повишени холестерол и триглицериде након неколико недеља редовног конзумирања.

6. Помаже у изградњи мишићне масе
Сурутка, и то она у праху, данас је можда најпопуларнија међу спортистима који драгоцена својства овог заборављеног блага обилно користе за изградњу мишићне масе, али и за опорављање мишића након физичких напора, односно тренинга.

7. Снижава крвни притисак
Редовно конзумирање сурутке доприноси и здрављу васкуларног система јер смањује ниво глукозе у крви и крвни притисак, те тако смањује ризик од болести срца и крвних судова, пише задовољна.хр.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *