Русија развија вештачку интелигенцију која ће предвиђати пандемије

0

Вештачка интелигенција (Фото: Пиxабаy)

У Русији се развија нови систем заснован на вештачкој интелигенцији (АИ), који би требао да предвиђа друштвене и политичке догађаје, као и пандемија попут тренутне, рекао је Павел Лаптајев, извршни директор технолошке компаније РТИ, а преноси руска агенција Тасс.

Kако наводи Лаптајев, специјалисти РТИ раде на креирању система који би аутоматски детектовао ризик одвијања појединих догађаја, користећи податке из медија и других извора.

“Са одређеним подешавањима, мислим да ћемо моћи да детектујем претње у припреми, сличне ковиду, у раним фазама, што ће омогућити држави да на њих реагује на време”, рекао је Јаптајев током Међународног војно-техничког форума ”Армија 2020.”




Више од 23,2 милиона људи заражено је коронавирусом од децембра 2019. године, док је преко 804.000 умрло. У Русији је регистровано 956.749 случајева, док је 16.383 људи умрло, а 770.639 се опоравило.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међународни војно-технички форум “Армија 2020” отворен је 13. августа у изложбеном центру “Патриот Експо” и трајаће до 29. августа. На форуму се очекује присуство репрезентација 100 земаља. Преко 1.500 компанија представиће скоро 28,000 производа, а изложено је око 700 војних возила и оружја.



Nova ekonomija

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *