Данас јаки пљускови и грмљавина, активиран метео-аларм

0

(Фото: twister/depositphotos)

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се данас у Србији очекују локално јаки пљускови и грмљавина са количином падавина већом од 20 милиметара у периоду од три сата, углавном у источним и југоисточним деловима, док нас за викенд очекује преокрет.

У уторак ће у Србији бити променљиво облачно и свежије, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином.

Понегде се очекују непогоде са јаким пљуском и грмљавином. После подне на северозападу а у току ноћи и у осталим крајевима ће се разведрити.

Ветар ће бити умерен, западни северозападни. Најнижа температура од 16 до 20, највиша 23 на западу до 28 степени на југоистоку.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У Београду ће сутра бити променљиво облачно и свежије, повремено с кишом, пљусковима и грмљавином.

Увече и у току ноћи разведравање. Ветар умерен, западни северозападни. Најнижа температура 18, највиша 24 степена.

Упаљен метео-аларм
Услед најављених непогода на подручју источне и југоисточне Србије у уторак је на снази наранџасти метео-аларм, док је жути метео-аларм на снази у свим осталим крајевима Србије.




Наранџасти метео-аларм значи да су прогнозиране опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Како се наводи на сајту РХМЗ-а, треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

Жути метео-аларм означава потенцијално опасно време. Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

Прочитајте још:  Мали: Држава ће помоћи Ер Србији да измири дугове

Преокрет за викенд
Од среде до недеље биће претежно сунчано и топло.

У суботу и недељу веома топло са највишом температуром око 35 степени. У понедељак и уторак наоблачење и освежење са пљусковима и грмљавином, пренео је Танјуг.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *