Белоруске власти „поништиле“ пасоше руских новинара

0
Белорусија (Фото EPA-EFE/Yauhen Yerchak)

Пасоши руских новинара, на које је стављен печат о забрани уласка у Белорусију на пет година, у Русији се сада сматрају неважећим, саопштило је Министарство унутрашњих послова Русије.

„У складу са чланом шест декрета владе Руске Федерације ‘О утврђивању уредбе о пасошу држављанина Руске Федерације, примерку и опису пасоша држављанина РФ’, забрањено је уносити податке, ознаке и белешке у пасош које нису предвиђене овом уредбом. Пасош у који су унети подаци, ознаке или белешке, које нису предвиђене актуелном уредбом, сматра се неважећим“, саопштио је руски МУП.
Истовремено, из Министарства су напоменули су да, с обзиром да власници пасоша нису криви, новинари због тога неће сносити административну одговорност.

Подсетимо, након председничких избора у Белорусији је приведено више новинара . Неким новинарима је, након пуштања из притвора, забрањен улазак у Белорусију на пет година.

Конкретно, реч је о фоторепортеру МИА „Русија севодња“ Иљи Питаљеву. Одговарајући печат стављен је на његов руски пасош.Спутњик

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.