Петиција против изградње Националног стадион

0
Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић изнео је одлуку о изградњи Националног стадиона, а да грађанима Србије није предочена студија о економској оправданости таквог подухвата – наводи се у саопштењу тима „Kрени-Промени“ и Удружења за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ), који су тим поводом покренули петицију против таквог пројекта и изградње стадиона.

– У тренуцима продубљивања економске кризе, али и имајући у виду стање у здравственом сектору који прати мањак смештајних и здравствених капацитета, стање у образованом систему, изградња оваквог објекта делује неоснована. Изградња стадиона ван Београда око кога би требало да никне ново насеље, делује као још један пројекат у коме се јавни интереси подређују приватним, а постоји озбиљан степен сумње да се заправо ради о пројекту прања новца. По много чему овај пројекат подсећа на Београд на води – истиче се у саопштењу Тима „Kрени-Промени“ и УЗУС-а.Први корак је, како се наводи, скупљање 10.000 потписа, а други ће бити организовање људи који ће учинити све да спрече изградњу стадиона.

У моментима када није формирана нова Влада, не постоје капацитети извршне власти да доноси дефинитивне одлуке о пројеката од националног значаја. Унапред донета одлука председника Републике је узурпирање уставних овлашћења која му не припадају – закључује се у саопштењу, уз нампомену да се петиција може потписати на следећем линку: https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/ne-stadionuDirektno.rs

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.