МОНЕТАРНА БОМБА УДАРА НА ВАШИНГТОН: Ако се усвоји предлог руског министра, пола светске популације одустаје од долара!

0

(Фото: Depositphotos, DmitryRukhlenko)

Руски министар трговине позвао је чланове групе БРИКС да повећају обим трговања у националним валутама како би постали независнији од политике Вашингтона.

Денис Мантуров је предложио могућност повећања не-доларских нагодби током видео-конференције у понедељак са колегама министрима трговине БРИКС.

Према Мантурову, трговина националним валутама је кључни аспект сарадње петнаестогодишњег савеза, који укључује Бразил, Русију, Индију, Кину и Јужну Африку.




“Рационална, уравнотежена употреба овог алата помоћи ће повећати стабилност економија наших земаља и смањити зависност од америчких политика”, рекао је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мантуров је позвао колеге министре да активније користе нову развојну банку БРИКС (НДБ), која је створена управо за ове сврхе.

Блок пет земаља има комбиновани номинални БДП од 21 трилиона долара и представља више од 40 посто светске популације.




НДБ, са почетним капиталом од 100 милијарди долара, основана је 2014. године и формално је отворена за пословање годину дана касније.

Његов циљ је мобилизација ресурса за инфраструктуру и пројекте одрживог развоја у економијама у настајању. Са седиштем у Шангају, банка има регионалну канцеларију у Јоханесбургу, а планира да отвори још центара у Москви, као и другим руским градовима.



Извор: logicno.com

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *