ПОЧЕЛА ОТИМАЧИНА СВЕТИЊА У ВАСОЈЕВИЋИМА: Драматично саопштење цркве

0
Мило Ђукановић (Фото: Танјуг)

ЦЕЛОКУПНУ јавност Андријевице и Црне Горе упознали смо, недавно, да се неуставни, антиправославни и агресивни Закон о сободи вероисповести почео примењивати, и то на врло смишљен и нечастан начин.

У јеку отворених претњи које нама, православним грађанима Црне Горе и нашим духовницима, свештеницима, упућују црногорски премијер и председник, органи државних и општинских власти су се, захваљујући могућности коју им је дао службеник андријевичког катастра, одлучили да нашу, православну, светињу цркву Светог Архангела Михаила, на звучном и знаменитом Књажевцу буквално преотму.
Ово је у четвртак поподне саопштила Црквена општина Андријевица, уз напомену да „ако се узму у обзир последње изјаве црногорског премијера (који нам је отворено поручио да је све спремно за протјжеривање и интернацију свештеника и православног народа), као и црногорског председника (који је са партијског политичког скупа у Рожајама поручио да су молитвени скупови – литије – карикатуралне), онда није тешко помислити у шта ти људи планирају да претворе православну светињу на Књажевцу.

– Не може се назвати добром намером, већ управо супротно, то што црногорска власт Закон о слободи вероисповести почиње да примењује баш у Андријевици, у срцу Васојевића. На тај начин се тежи да се „највеће српско племе“ понизи и укаљају му се честито име и чист образ, који красе свако лице нашег непокорног народа. У прилог овом прогласу дајемо, као доказ тврдњи, и копије аката Заштитника имовинско-правних интереса Црне Горе, којима се захтева од катастра непокретности, на незаконит начин, да се црква на Књажевцу и црквена порта огласе државном својином, иако је вековима у питању црквена имовина, како и стоји у званичној катастарској евиденцији – објављено је на званичном сајту Епархије будимљанско-никшићке.
У андријевичком Црквеном одбору сматрају „да није случајно Господ одредио нас да носимо на својим плећима тренутак који ће надолазеће време памтити као историјски“.

– Бог нас је одабрао, Бог ће дати и снаге! Стога, браћо и сестре Васојевићи, будимо доследни пастирским порукама и позивима епископа наше Свете Цркве, и искористимо јединствену историјску прилику да 30. августа, на миран и правог хришћанина достојан начин, оловком, одбранимо светињу која сведочи нашу свету православну вјеру – саопштено је уз Српске православнаже Црквене општине Андријевица.М. С. / Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.