БАГАТЕЛА: Грчке ХОТЕЛЕ продају по цени СТАНА у БЕОГРАДУ, а у монденском Санторинију цена 400.000 евра!

0
(Фото: Пиксабеј)

Од 10 грчких хотела тренутно су, у просеку, отворена три. Овоме је „кумовала“ одлука грчких власти да селективно отвори границе, а оним хотелијерима који су остали закључани дали су новац „по соби“ од 800 до 1.500 евра, у зависнсти од броја звездица.

Тренутно је у Грчкој почео други талас распродаје хотела, после пролећног. Велики број тада понуђених хотела и сада се нуди, али су цене ниже.

Тако сада купци могу да бирају породичне хотеле већ од 150.000 евра, колико кошта стан у центру Београда. За толико се, рецимо, продаје хотел у Неа Врасни близу мора са четири собе и великим апартманом.

Хотел у Грчкој кошта као стан у Београду!
За 300.000 евра може да се бира и хотел и место. За тај новац се продаје велики број објеката на Халкидикију, Крфу, Лезобосу, па и Пелепонезу, почевши од монденског Нафлија, док су у мањим местима око Спарте објекти по 200.000 евра.

Купац са пола милиона евра је „прави краљ“ и може да размишља, чак, и о Санторинију. На овом острву, где летују богаташи, може да се пазари хотел 40 метара удаљен од плаже за 420.000 евра.

Хотел на Санторинији кошта од 400.000 евра!
Занимљиво је да се и у самој Оји, где се наплаћује и залазак сунца, луксузан хотел са супериор апартманима у традиционалној градњи продаје за 800.000 евра. Ова цена је незамислива, јер се хотел налази на каскади, са базеном који има поглед на море и до ове године је ноћење наплаћивао 400 евра, а радио је 220 дана годишње и био попуњен 95 одсто!

Грчка влада делила од 800 до 1.500 евра по празној соби.

Зашто грчки хотелијери продају објекте? Најбољи одговор може да пружи Британац Бенџамин Вили Блек који је 2016. године купио хотел на Криту који има 26 соба. Он је од грчке државе узео 800 евра по соби, запослене послао кући и закључао објекат.

– Нисам отворио хотел јер су туристи који долазе у Грчку незадовољни овогодишњом услугом која је пуна хигијенских ограничења, нема ноћног провода, а острво је пуно празних кафића и радњи, па ноћу свуда влада мрак и то не личи на Крит који очекују – рекао је Бенџамин за „Greek Reporter“Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.