Трк у природу! Ове ТРИ БИЉКЕ укониће ПРОШИРЕНЕ ВЕНЕ и уштедети гомилу НОВЦА

0

(Фото: Pixabay)

Проширене вене су оболели крвни судови доњих екстремитета. То су вене са нефункционалним венским залисцима. Услед оштећености залистака ствара се венски рефлукс. То доводи до ширења венских зидова и стварања змијолике избочине, односно проширене вене.

Три биљке које можемо пронаћи у најближем парку решиће нас проблема проширених вена
Такав крвни суд више није у могућности да обавља своју уобичајену функцију пумпања крви ка срцу.

Главни разлог настајања проширених вена је усправан положај човека. Управо стојећи став ствара велико оптерећење на крвне судове доњих екстремитета што директно узрокује проширене вене. Ослабљени венски залисци су такође један од кључних узрочника.

Проширене вене настају и услед генетских предиспозиција. Недовољна физичка активност, трудноћа и гојазност су неки од фактора који доприносе настанку проширених вена.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Операција проширених вена је изузетно скупа, а лекови за овај здравствени проблем могу се пронаћи у природи.

Дивљи кестен

Ова биљка припада природним лековима за лечење проширених вена, будући да његов састојак есцин благотворно делује на смањење отока и бола. Дивљи кестен смањује упални процес, ослобађа осећај тежине у ногама, умањује грчеве и бол.

За припремање лека потребно је око десет већих дивљих кестена, који се самељу што ситније и прелију са 200 милилитара алкохола, најбоље комовом ракијом. Теглу оставити на сунцу седам недеља, а затим добијену смесу процедити и сипати у мању теглицу и свакодневно благо утрљајти на оболела места.




За проширене вене може се свакодневно примењивати етерично уље чемпреса, које можете набавити у свакој боље снабдевеној биљној апотеци или продавници здраве хране. Уље може послужити код болних проширених вена јер, побољшава лимфну дренажу, циркулацију, смањује притисак у ногама.

Прочитајте још:  Словенија зауставила 5Г технологије: Питања о штетности легитимна

Неколико капи етеричног уља чемпреса (5 капи) нанети на хладну облогу и масирати ноге, како би се максимално опустили. Ако осетите болове у мишићима, оток, покушајте користити разна разређена етерична уља попут метвице, лаванде, у малим количинама како бисте ублажили проблематична места.

Арника

Арника се већ дуго користи у сузбијању упалних процеса, али помаже и у лечењу модрица насталих од проширених вена.Арника опушта уморне ноге и мишиће, па је често користе спортисти након напорног тренинга. Арника се наноси на кожу у облику гела или креме.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *