ИНДИЈСКА И КИНЕСКА ВОЈСКА НА ИВИЦИ РАТА: Сукоб на граници (ВИДЕО)

0

Индијска војска (Фото: Министарство одбране Индије)

Индија је оптужила Кину да је током викенда наредила прераспоређивање војних јединица дуж граничне линије у Ладаку, планинској области на Хималајима око које се споре ове две земље.

“У ноћи 29. на 30. август јединице Народне ослободилачке војске Кине прекршиле су претходно постигнути договор постигнут у војјним и дипломатским преговорима. Изведена су провокативна размештања кинеских трупа, због којих је нарушен досадашњи статус qуо “, саопштила је команда индијске армије, преноси Ројтерс.

У саопштењу се наводи да је индијска армија осујетила покушај Кине да “унилатерално промени ситуацију на терену”.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руска агенција РИА Новости, позивајући се на изјаве индијског министарства одбране, наводи да је у Ладаки дошло до оружаног сукоба две војске. Ниједна од сукобљених страна за сада не износи податке о погинулима и рањенима.

Министарство одбране Индије подсећа да се сличан инцидент у Ладаки догодио 15. јуна ове године, и да је тада погинуло 20 индијских војника.



https://youtu.be/FASa6Zsdmzs

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *