АМЕРИЧКА ВИЗИЈА МИРА НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: Узимамо део Сирије и дајемо га Израелу!

0

Израелска војска (Фото: idf.il)

Амерички саветник за националну безбедност, Роберт Обрајен, рекао је да америчка визија за мир на Блиском истоку потврђује суверенитет Израела над окупираним Голанским висоравнима и давајући Израелу право на насељавање у тој области.

“Америка потврђује суверенитет Израела над Голанским висоравнима и чини да Израел има право на насељавање”, рекао је Обрaјен на конференцији за штампу са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом и саветником председника САД за мир Џаредом Кушнером, у недељу у Западном Јерусалиму.




Голанске висоравни су међународно признате као сиријска територија и према америчкој Резолуцији 497, израелске тврдње о региону су “ништавне”.

“Америчка визија заснива се на неопходности сигурности Израела”, додао је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




У међувремену, старији саветник председника САД, Џаред Кушнер, рекао је да ће недавно најављени споразум о нормализацији између Израела и УАЕ променити курс.

“Ово је прва иницијатива за успешан комерцијални и економски однос”, рекао је.

“Регион је био сведок многих катастрофа, али овај уговор ће променити ток ствари”, додао је он.

Догађаји су уследили након што је амерички председник Доналд Трамп, 13. августа, објавио да је постигнут историјски мировни споразум између Израела и УАЕ под америчким окриљем.



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *