Белорусија: Не треба се шалити са нашом војском

0

Белорусија (Фото EPA-EFE/Yauhen Yerchak)

Заменик начелника Генералштаба оружаних снага Белорусије Павел Муравејко изјавио је да се не треба шалити са белоруском војском, јер неће допустити провокације против своје државе.

„Ниво борбене готовости је прилично висок, а недавна провера оперативне и борбене спремности је изнад свих оцена које се могу доделити за резултате које су они показали. Зато не бих препоручио некоме да се данас шали са белоруском војском. Има прилично висок потенцијал и нећемо допустити никакве провокације против наше државе“, рекао је Муравејко, преноси телевизија СТВ.




Према његовим речима, „данас су официри, генерали, наредници, војници одани својој отаџбини, јасно разумеју задатке који су пред њима и спремни су да их изврше како би заштитили Белорусију“.

Муравејко је истакао да оружане снаге Белорусије данас, поред заштите ваздушног простора, решавају широк спектар задатака – помагање пограничним службама у заштити копнене границе, обезбеђивање важних државних објеката, заштита споменика херојима из Другог светског рата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *