Хрвати о Тесли: Србија је представила дрес инспирисан хрватским инжењером и научником

3

Никола Тесла (Фото: wикипедиа.орг)

Фудбалски савез Србије је у понедељак представио дрес инспирисан Николом Теслом, српским научником и једним од највећих које је свет икада видео.

Дрес у белој боји има мотиве на рукавима који комбинују дизајн четири оцила и оштре линије електричне струје, која је била једна од његових „заштитних знакова“.

Управо је открићем наизменичне струје Тесла између осталих изума и патената покренуо читав свет напред, па је дрес Србије креиран за гостовања мали омаж великом уму.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поједини хрватски медији су томе придали пажњу подсећањем да је Тесла „рођен 10. јула 1856. у Смиљану крај Госпића. Био је хрватски и амерички електроинжењер и изумитељ и пореклом Србин из Хрватске“.

Уз то, подсетили су и да је Тесла имао више од 700 патената, али и да у његовом родном Смиљану постоји меморијални центар који носи његово име, док је у Загребу Технички музеј назван – Никола Тесла.



Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Хрвати о Тесли: Србија је представила дрес инспирисан хрватским инжењером и научником

  1. Хрватска у време рођења нине ни постојала као држава већ као покрајина аустроугарске па ако хоће тако онда је држављанство аустругарске а не непостојеће државе хрватске коју је створио СРБСКИ непријатељ и аустријски каплар тито. Но хрвати СРБСКОГ порекла сте сви до једног а то што вам мозак испира и покушава нову историју да вам испише ватикан је само пуста жеља и на томе ћете и остати.

  2. @—–copo je kasnije a prvi je”KONJUSARE”uveo u red ljudi:
    Mason,petar prvi ujedinitelj koji nije hteo”Veliku Srbiju”na predlog engleza”vodenih kurvi”…!!@

    ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ ИЗ РФ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *