Не гајите илузије о помоћи Вашингтона: Кина упозорила Индију на озбиљне последице у случају рата

0

(Фото. (Фото: Јутјуб))

Кинески лист „Глобал тајмс“ упозорио је да ће у случају рата на кинеско-индијској граници војска Индије имати озбиљније губитке, него за време рата 1962. године.

„Ако Индија жели да конкурише, треба да узме у обзир да Кина има више инструмената и могућности, него она. Ако Индија жели војни сукоб, Народноослободилачка армија Кине ће сигурно приморати индијску војску да претрпи много озбиљније губитке од оних из 1962. године“, наводи се у чланку.




„Глобал тајмс“ пише да кинеска војска „има довољно снаге да заштити сваки педаљ земље“. Пекинг не жели да провоцира Индију, али неће дозволити ни да неко улази на територију Кине. Лист је упозорио Индију да „не гаји илузију поводом подршке Вашингтона“.

„САД могу подржати Индију само на речима. Како ће то помоћи Индији да заузме кинеску територију? У ствари, Американци мисле како да сукобе Индију и Кину како би Индија постала кориснији пион у америчкој стратегију обуздавања Кине“, нагласио је лист.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, јуче је Министарство одбране Индије саопштило да је дошло до новог сукоба са кинеском војском у пограничном региону Ладах.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *