Нестанак најбогатије Београђанке је „први ријалити“: „На њеној сахрани су сви насмејани“

0
Foto: Printskrin/TV Prva

Највећи, најтежи, најмистериознији случај београдске полиције десио се пре 87 година када је усред Београда нестала ћудљива милионерка Драга Митрићевић. Kада је добио задатак да реши ову мистерију начелник Одељења београдске криминалистичке полиције, чупао је себи косу од муке.

Јануара 1933. усред Београда нестала је ћудљива милионерка Драга Митрићевић. Богата рентијерка није комуницирала са родбином, а живела је са својим чуварима – два немачка овчара, гусаном и кокошкама – у огромној али готово пустој кући у Улици краља Милана број пет.

Живојин Петровић у својој књизи „До виђења!“ документује шта се заправо догодило са најбогатијом Београђанком свих времена.
Он наводи да је Драга била повучена и ексцентрик, није се дружила јер је наследила „чудни карактер“, али такође јер је постала осетљива због огромног богатства који је наследила од деде, велепоседника у Kрагујевцу.

Петровић је рекао за ТВ Прву да се чак свађала са сестром када је долазило до поделе имовине, и да је уследио и физички обрачун.

„На крају су морали секиром да секу на пола фотељу“, рекао је Петровић.

Била је такође чувена по свом арсеналу од 12 револвера.
„Не дај боже да сте је срели на улици и мрко је погледали, одмах би извадила револвер на вас“, наглашава Петровић.

Писац се осврнуо и на њену сахрану. Истиче да је Драга имала најскупљи сандук који се појавио на простору бивше Југославије, од ораховине, украшен златом и дијамантима. Тежак 450 килограма, „без покојнице“, толико да је 12 радника је морало да га носи.

Она која није имала ни пријатеља ни познаника, на њеној сахрани је било 10.000 људи.

„То је био први ријаилти који је постојао на нашим просторима. Сви су побегли са посла и школе да дођу на ову сахрану, али не да би је испратили у миру и достојанству, него да се насмеју и и уживају“, рекао је Петровић.Прва

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.