Нови симптом коронавируса: Погледајте своје прсте на ногама

0

(Фото: Твитер)

Сваким даном сазнајемо све више о коронавирусу, па тако лекари примећују и нове симптоме који указују на то да сте оболели од ковида – један од знакова болести су и промене на ножним прстима.

Главни симптоми ковида 19 су кратак дах, температура и кашаљ. Онда смо сазнали да су и губитак мириса и укуса симптоми, као и неке кожне промене, а сада се појавио још један важан симптом.

У питању су промене на ножним прстима, које су лекари назвали “цовид тоес” (ковид ножни прсти), а ради се најчешће о отеклинама црвене или црвенољубичасте боје које су осетљиве, сврбе и/или стварању осећај “жарења”, пише “Вечерњи“.




Осим на ножним прстима, ове промене се могу појавити и на петама и прстима руку, преноси ИГ60.цом

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Џоана Харп, америчка дерматолошкоња са Универзитета Kорнел, посебно се бави кожним поремећајима који су повезани с унутрашњим болестима. Она је открила да је већина пацијената код којих је уочена ова промена била асимптоматска или су имали благе симптоме. Такви пацијент обично успеју да оздраве код куће.




Умберто Чои, доктор једне клинике у Kливленду, испричао је да није чудно да неко ко има вирусну инфекцију добије има осип или флеке на телу.

“То се може догодити с другим вирусним респираторним инфекцијама попут малих богиња. Ово стање може да узрокује мала зачепљење или микро угрушке у крвним жилама које се налазе у ножним прстима”, објаснио је доктор.

Прочитајте још:  Исповест лекарке заражене короном: Свесно су нам угрозили здравље



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *