Kако вратити детету радне навике након распуста: Ово сваки родитељ треба да уради

0

Shutterstock

Током летњег распуста деца изгубе онолико знања колико су стекла за месец дана у претходној школској години, па чак у просеку и један коефицијент интелигенције, закључили су амерички психолози на основу истраживања које су спровели.

Ако узмемо у обзир да су због вируса корона школарци имали продужени одмор, јасно је да ће им бити још теже да се врате на старо.

Због игрица највећи проблем је – логика.




Студија је показала да деца највећи проблем у свакој новој школској години углавном имају са градивом из математике и матерњег језика, јер током лета не решавају логичке задатке и не пишу, него играју игрице или време проводе у игри напољу. Због тога би родитељи првих недеља у новом разреду требало да раде са њима највише на тим предметима, да их преслишавају, задају им лакше задатке и мотивишу их да се заинтересују за учење.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Значајно је да одрасли буду уз њих први месец нове школске године, јер тешко да ће ученици успети себе да натерају да опет ревносно уче, чак иако су добри ђаци – упозорава Мајкл Џонсон, један од вођа њујоршке студије.

Заборавите на вику, галаму и претње. То нису методе које доносе ефекте.

Малишани ће се радије и даље играти после школе, него што ће имати свест да је важно да ураде домаћи и припреме се за тестове. Запамтите, ви сте ту да их подсетите и помогнете им да поново изграде радне навике. Увек је добро да се то не дешава на силу, него да лепим разговором допрете до свог школарца.

Прочитајте још:  Запосленима у менталним установама стигло наређење да на послу остају две недеље, без могућности изласка или отказ!




Причајте му о следећем распусту који ће провести безбрижно ако сада учи.
Подсетите га да ће, ако буде на време ухватио корак са новим градивом, моћи да буде безбрижан на распусту и да не брине о поправљању оцена. Учите и ви са њим, зашто да не. На тај начин ћете обоје квалитетно провести заједничко време и учврстити однос.

Џонсон тврди да ће месец дана лаганог рада са децом сигурно дати резултате за целу школску годину.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *