АП: Муслимане у Kини терају да пију сумњиве лекове за ковид

0

Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

АП је базирао свој извештај на основу забелешки владиних тела, објава на друштвеним мрежама и интервјуа са три локална становника који су били у карантину.

Никада није потврђено да традиционална кинеска медицина делује против корона вируса, а један од њених препарата – Qингфеи Паиду – има састојке који су забрањени у Немачкој, Швајцарској, САД и другим земљама, јер садрже високи ниво токсичних и канцерогених материја.

Према извештајима, иако нема нових случајева заразе у Синкјангу, рестриктивне мере у овој области су и даље оштрије него у другим деловима Kине, преноси АП.




Стање људских права у Синкјангу изазива све већу забринутост и осуду међународне заједнице. Све је више информација о масовном притварању Ујгура у кампове за преваспитавање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пекинг негира да су Ујгури на било који начин изложени репресији, истичући да је реч о образовним пунктовима за обуку у циљу онемогућавања тероризма и сепаратизма, те “добровољним центрима за стручно усавршавање”, где људи уче вештине посла након чега су слободни да оду.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *