Kако ће бити кажњавани ђаци који не буду носили маске

1
Младен Шарчевић (Фото: Н1)

Министарство просвете није упутило посебне препоруке на који начин да поступају наставници и директори ако ђаци одбију да носе маске у школи, речено је Данасу у неколико образовних установа.

Да ли ће и којим прописима то бити регулисано, има ли директор право да ученику који одбија да носи маску ускрати право да наставу похађа у просторијама школе и упути га да часове прати од куће, питања су на која из Министарства просвете нисмо добили одговор.
Министар просвете Младен Шарчевић више пута је поручио да деци која не буду носила маске следује укор, па чак и суспензија.

Почетком августа најављивао је да ће бити донета „посебна правила и уредба који ће важити у ванредним ситуацијама, а то је да ученик може бити суспендован, јер ако буде чешће скидао маску, он ће угрозити безбедност друге деце“.
Пре неколико дана, међутим, министар је поручио да у свакој школи постоји правилник о понашању ученика у коме су јасно дефинисане лакше и теже повреде дужности.

– Ако је ученик опоменут једном-двапут, то је лакша повреда. Али уколико је више пута поновио опструктивно понашање, то је тежа повреда. Према томе и казне су веће – подвукао је Шарчевић, док више директора са којима смо разговарали тврди да неношење маске као прекршај не постоји у постојећим правилницима о понашању ученика.

Епидемиолог др Kон био је нешто конкретнији:

– Најпре пожелите детету успешну школску годину, а онда их научите да маска штити и њега и његове другаре.

Срећно, школарци!Данас

1 Коментар

  1. Коњу чиме доказујеш успешност маске кад дете са овом вашом кинеском маском неможе да добије више од 50-60% ВАЗДУХА. Идиоти само да вам дупе седи у фотељи али нећете још дуго у то будите сигурни а онда затвор.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.