Власи поручио Абазовићу: Немој са црквено-руском формацијом, боље са ДПС

2
Азем Власи

Бивши југословенски политичар, адвокат и аналитичар са окупиране српске покрајине Азем Власи поручио је Дритану Абазовићу, првом човеку грађанског покрета УРА (листа „Црно на бијело“) у Црној Гори, да не би требало да ствара коалицију са „црквено-четничко-руском формацијом“.

Власи је рекао да је незамисливо да млади Абазовић, за којег се верује да би могао бити „човек одлуке“ после парламентарних избора у Црној Гори, иде у такву коалицију, која, по њему, ни једног тренутка није крила да Црну Гору намерава да одведе у загрљај Србије и Русије и тако је „скрене с пута европских интеграција и вредности“

Власи верује да се Абазовићеви мотиви разликују од просрпског и проруског дела црногорске опозиције, и напомиње да српској опозицији мета напада нису ни Мило Ђукановић ни власт Црне Горе, јер, како тврди, реч је о криминалној и мафијашкој власти, која се не бори ни против корупције.
– Зар су им Србија и Русија узор некорумпиране, праведне и чистунске власти каквој теже у Црној Гори? Они су против ове власти (црногорске) јер су заправо против Црне Горе као независне, суверене државе, чланице НАТО, Црне Горе окренуте европским вредностима и интеграцијама. Абазовић понавља да је он управо за те вредности – наводи Власи.

Додаје да одобрава Абазовићев критички однос према досадашњем начину понашања власти у Црној Гори, и каже да може да задржи такав критички став.
– Но, опредељен за европске интеграције, он може пре имати место у коалицији са ДПС-ом која је, ипак, добила највише гласова, па се борити за бољу власт у Црној Гори. Нису непознате ситуације у парламентарним демократијама где љути политички противници нађу заједнички језик и платформу за боље владање државом. Мислим да би Абазовићу пре било место у коалицији са ДПС-ом – каже Власи.

Он је нагласио да, и поред свега, не може да верује да „Дритан Абазовић може бити против интереса својих Албанаца и државе Црне Горе“.

– Зар му могу бити важнији они који су на супротној страни и који би га одбацили чим им више не буде потребан? – упитао је Власи.Танјуг

2 Коментара

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.