Сочна грчка пита од готових кора

0

Shutterstock

Kремасти колач који ће вам се сигурно допасти.

Састојци:

За фил:

5 јаја
200 г шећера
40 г густина
150 г пшеничног гриза
2 ванилин шећера
50 г маргарина
1,3 л млека

За сируп:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

300 г шећера
300 мл воде
2 ванилин шећера
рендана лимунова или поморанџина кора

И још:

10 кора за пите и гибанице
100 г отопљеног маргарина

Припрема:

За сируп: У једну шерпицу сипајте шећер и прелијте са водом. Додајте и ванилин шећер, па ставите да прокључа. Нека ври још неких 5 минута, па додајте рендану лимунову кору. Промешајте. Скуван сируп оставите да се охлади.
За фил: У посуди помешајте јаја, густин, гриз, ванилин шећер и 300 мл млека. Све то лепо умутите и сједините. Затим преостали литар млека сипајте у шерпу и ставите на шпорет. Додајте шећер и када се загреје сипајте смесу од јаја. Све време мешајте. Фил је скуван када се згусне. Додајте у маслац у скуван фил и мешајте док се не отопи.

Плех премажите са истопљеним путером. Ставите 5 кора. Битно је да сваку кору мало премажете са истопљеним маргарином (не превише). Преко пете коре (коју сте исто премазали маргарином) сипајте цео фил и поравнајте. Преко фила ставите преосталих пет кора. Опет сваку кору премажите са мало маргарина, сем пете коре. Исеците питу на коцке и прелите са мало уља или маргарином ако вам је остало.

Ставите у претходно загрејану рерну на 180°Ц неких 30-35 минута. Врућу питу прелијте хладним сирупом и оставите да се охлади.

Извор: бокинакухиња

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *