Радник Kатастра напао адвокате на Новом Београду, завршили у Ургентном

Драослав Љубичановић

Адвокати Драгослав Љубичановић и Стефан Стојков нападнути су данас у Kатастру у Улици омладинских бригада на Новом Београду, одакле су због задобијених повреда пребачени у Ургентни центар.

Њих је након расправе око уласка у Kатастар на заказани термин обојицу ударио службеник Kатастра, а Љубичановић, који је иначе секретар Адвокатске коморе Београд, од ударца је изгубио свест.

Оба адвоката се тренутно налазе на лекарском прегледу у Ургентном центру, а овим поводом реаговао је и председник Адвокатске коморе Србије (АKС) Виктор Гостиљац.
„Одмах по добијању писаног дописа о овом догађају од колега, АKС ће захтевати од Kатастра објашњење у вези са свим околностима овог напада на наше колеге, које су завршиле у Ургентном центру“, рекао је Гостиљац Тањугу.

Ово што се десило, како је додао, можда није изненађење јер се ради о Kатастру, служби која, према његовим речима, можда тренутно представља најнеефикасију карику у државном систему.
„То је херметички затворен систем без сваке контроле, где грађани тешко долазе до остваривања својих права“, навео је Гостиљац, указујући да се овај случај и временски поклопио с намером Kоморе да о проблемима функционисања службе Kатастра обавести и јавност и належне органе.

Рад Kатастра и све мањкавости његовог поступања у наредом периоду ће бити, како је навео, предмет нарочите пажње Kоморе, јер је ово што се десило колегама само последица „дугогодишњег осионог понашања које се осећа у раду и поступању кратастра“.

О нападу су обавештени полиција и тужилаштво.Танјуг

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.