„Размена територија са Србијом одавно договорена, само се мало намерно развлачи“

Вучић са Доналдом и Иванком Трамп (Фото: state.gov)

Политички аналитичар из Приштине Фисник Хаљими сматра да је сусрет представника Београда и Приштине у Вашингтону организован за потребе изборне кампање Трампа.

Он каже и да зато не треба очекивати договор о политичком решењу косовског питања. Хаљими сматра да је, како каже, споразум о размени територија известан.

Амерички председник Доналд Трамп ће, тврди, овај сусрет у Вашингтону искористити у изборне сврхе и међународној заједници представнити као успех тако што ће Београду и Приштини, како каже, дати око две милијарде долара директних инвестиција за веома важне инфраструктурне пројекте.
„Србија и Косово добиће новац за пројекте, пут и модернизацију железничког саобраћаја. Све ће се се дешавати у економској сфери. Наравно да ће се отворити и остала питања о којима ће се преговарати крајем године или почетком следеће године уколико Трамп победи на изборима“, рекао је Хаљими за портал Косово онлајн.

Хаљими притом одбацује могућност било каквог изненађења и политичког договора у Вашингтону.

„Што се политичког решења тиче, та прича је одавно готова. Имамо договор о размени територија и то ће се још мало одуговлачити, али ће се десити, пошто су са тим сагаласни САД, Србија, део албанских политичара и оно што је важно, Русија“, тврди Хаљими.Танјуг

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.