Арапска лига осудила одлуку Србије да премести амбасаду у Јерусалим

1

Јерусалим (Фото: AFP 2019 / THOMAS COEX)

Генерални секретар Арапске лиге Ахмед Абул Геит осудио је одлуку Србије да премести амбасаду у „ел-Кудс“, како Арапи називају свети град Јерусалим, као и Приштине да, након признања, отвори представништво у том граду.

Он се позива на резолуцију Савета безбедности 478 из 1980. којом се забрањује земљама да успоставе дипломатска представништва у Јерусалиму.




Секретаријат Арапске лиге наглашава јасан став организације:

„Ел-Кудс је једно од последњих питања о којем треба да преговарају Палестинци и Израелци. Игнорисање међународних одлука и прејудицирање резултата преговора је погрешно и нелегално, и смањује шансе да се дође до правог мира“, саопштио је Ахмед Абул Геит, преноси Недељник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Арапска лига осудила одлуку Србије да премести амбасаду у Јерусалим

  1. Rezolucija 1244 koja garantujem da su KIM sastavni dio Srbije (na koju se mi pozivamo i koja nam je jedino oružje bila u odbrani KIM u sastavu Srbije),sada vise ne vazi za nas i na nju se vise ne možemo nikada pozivati jer smo u ovom jučerašnjem Vasingtonskim sporazumu u poslednjoj tacki potpisali i pristali da ambasadu prebacimo u Jerusalim i time Jerusalim priznali za glavni grad.
    To u prevodu znaci da smo prekršili jednu od rezolucija Saveta Bezbednosti i da se vise ne možemo pozivati ni na jednu drugu rezoluciju u Savetu bezbednosti pa ni na onu koja garantuje KIM u sastavu Srbije a to je rezolucija 1244.
    Zbog toga ni jedna zemlja na svijetu nema ambasadu u Jerusalimu sem Gvatemale koju je neko nasamario i SAD koja je vele sila i kojoj se prosto može.
    Posle godinu dana od ovog sporazuma Kosovo može uci neometano u Ujedinjene nacije bez naše saglasnosti a mi Srbi vise ne možemo se nikada pozvati na rezoluciju 1244 jer smo prekršili neku drugu rezoluciju u tom istom Savetu Bezbednosti a to je rezolucija priznaje Jerusalima za glavni grad.

    Juce je Kosovu priznati kao država od strane Srbije de Jure a za godinu dana kako je ovim sporazumom i istaknuto Kosovo može zatražiti članstvo u Ujedinjenim nacijama i to bi znacilo i de fakto priznanje.

    Medjunarodno javno pravo kaže da Predsednik republike,Predsednik vlade i Ministar inostranih poslova mogu bez ičije saglasnosti potpisati neki Medjunarodni sporazum i da taj sporazum vise niko ne može opozvati ni u skupštini ni nigdje drugo, a da je on pravno obavezezujuci za tu državu.

    KOSOVO JE OD JUCE NEZAVISNO,SRBIJA JE PRIZNALA NEZAVISNOST,SAMO STO TO STUPA NA SNAGU ZA GODINU DANA KAKO PIŠE U VASINGTONSKOM SPORAZIMU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *