Отмица и “владика” Стефан Шарић – “Нова” открива извештај са лица места

0

(Фото: Depositphotos/ Chalabala)

Форензички извештај и изјаве осумњичених, сачињени поводом истраге отмице студента Академије СПЦ Марка Жаркова, а у коју је, према његовим тврдњама, умешан епископ Стефан Шарић, недвосмислено потврђују причу жртве да је физички злостављан на десној обали Дунава у Батајници.

Подсетимо, владика Стефан Шарић, викарни епископ патријарха Иринеја и старешина Храма Светог Саве, умешан је у случај злостављања студента Академије уметности СПЦ Марка Жаркова, кога су 08. фебруара отела тројица мушкараца, од којих су двојица припадници Интервентне јединице МУП-а Србије, и одвела у Батајницу, где је малтретиран и претучен. Да случај буде још апсурднији, разлог за киднаповање Жаркова је био сукоб владике и студента око девојке.

Форензички извештај, до којег је дошао портал Нова.рс, подудара се са причом Марка Жаркова да му је приликом злостављана одузет ранац који је на лицу места истрешен, након чега су му отмичари одузели одређене предмете који су се налазили у њему.

Злостављање у Батајници: Документи потврђују причу

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У извештају са места извршења кривичног дела, подударају се информације које је истражним органима дао један од осумњичених полицајаца Б.З., који је такође испричао шта се у Батајници догодило.

“Аутомобилом смо стали негде на Новосадском аутопуту, мој колега М.Т. је зауставио ауто јер му је Н.М. тако рекао. Њих двојица су затим изашли из возила, а Н.М. је све време држао мобилни телефон у руци и са неким је причао. Мој утисак је да је он и водио целу ову причу. Кад су се вратили у аутомобил, ми смо наставили даље и одвезли се негде у Батајницу. Кад смо стигли на неко место, које ту близу Дунава, сва четворица смо изашли из возила. С тим да је се Н.М. све време бавио тим момком ”, наводи осумњичени.

Прочитајте још:  Српске владике бране Кијевску лавру, послато писмо и генералном секретару УН

Затим се поменути Н.М., према речима полицајца, удаљио једном стазицом ближе Дунаву, а он и колега су остали пред возила.

Питао сам колегу – ‘шта је ово, шта нам ово треба?’ Он ми је поручио да се смирим и да ћемо брзо кући. Био сам на удаљености од 15 метара од места где је Н.М. био са тим момком(Жарковим) и чуо сам како му се обраћа са речима – ‘је л’ си свестан шта си урадио?’ Затим сам приметио да се мало подаље од њих паркирао један аутомобил, исто уз Дунав, и ја сам то рекао свом колеги, а након тога нисам слушао шта се тамо дешава”, каже овај полицајац.

Како наводи, након четири, пет минута, Н.М. је пришао возилу и поручио им да крену.

“Напомињем да сам ја, кад сам уочио то возило које се паркирало у близни, и сам сео у ауто на место где сам већ седео. Напомињем и да је Н.М. кад се вратио у руци имао торбу и јакну, те да ја претпостављам да су то ствари од оног дечка(Марка Жаркова). Кад сам му рекао ‘шта ће ти то’ и ‘што узимаш ствари тог момка’, он ми је рекао – ‘не брини бато, ја ћу то да уништим’”, објашњава осумњичени полицајац.

Жарков: Возач једне банке хтео да робија уместо човека који ме је мучио

Возач једне београдске банке, који је једно време био осумњичени у истрази отмице студента Академије СПЦ Марка Жаркова, а у коју је умешан и владика Стефан Шарић, био је задржан у притвору 48 сати. Како тврди Жарков, намера овог возача је била да прикрије траг Н.М., човеку који га је највише злостављао у Батајници, а који се, према истражној документацији коју поседује Нова.рс, налази у бекству.

Прочитајте још:  Експлозија мафијашких обрачуна тресе Београд након затишја

“Тај С.В. је човек који се пријавио уместо Н.М за озбиљно дело отмице за коју је минимална законска казна 15 година затвора. Касније је тужилац то дело спустио на принуду, што додатно баца сумњу на цео овај случај”, каже Жарков.

Он је рекао да сумња да је неко понудио новац возачу банке да робија уместо Н.М., који, према истражној документацији коју поседује Нова.рс, није био доступан истражним органима.

“Ако ви имате паре да организујете отмицу, логистику и да платите човеку да робија уместо Н.М. и да помрси конце у полицији, онда је озбиљно питање ко стоји иза овог случаја. Сигурно ово није радио неко ко има мале ресурсе. За ово су потребни озбиљна финансијска средства. Ако ништа од овога није истина, зашто је била потребна отмица”, наводи овај момак.

Против С.В. је полиција поднела кривичну пријаву и проследила је Вишем јавном тужилаштву у Београду, који је одредио задржавање од 48 сати. Међутим, он је касније пуштен на слободу.

С обзиром да Н.М. није био доступан истражним органима, Жарков је позван да на основу фотографија препозна идентитет лица које га је злостављало у Батајници. Овај студент је одмах препознао Н.М., те је тужилаштво наредило проширење истраге на овог човека.

Убрзо након тога тужилаштво је наредило да се одмах по проналаску Н.М. доведе на саслушање, пошто уредно достављање позива није било могуће извршити.

Портал Нова.рс је покушао поводом ових навода да ступи у контакт са владиком Стефаном Шарићем, међутим он није одговарао на наше телефонске позиве и поруке. Екипа нашег портала је у недељу присуствовала литургији у цркви Светог Саве на Врачару, али се овај епископ није појавио, тако да нисмо могли да му поставимо питања о наводима Марка Жаркова.

Прочитајте још:  Француска: Ухапшен нападач на православног свештеника

Тужилаштво без одговора на питања Нова.рс

Због свега наведеног, портал Нова.рс је упутио питања Вишем јавном тужилаштву у Београду, где се води поменути поступак, како би нам одговорили у којој се фази тренутно налази истрага, ко је испитан, које све доказе поседује Тужилаштво у овом случају, као и да ли је позван епископ Стефан Шарић на саслушање.

Портпаролка Вишег јавног тужилаштва Ирена Бјелош је на наша питања поручила да се налази на годишњем одмору, те да питања упутимо на мејл Управе Вишег јавног тужилаштва, што смо и учинили.

Ни на једно од поменутих питања нисмо добили одговор, а из Тужилаштва нису желели ни да потврде да ли су прочитали један од наша три мејла која смо им послали.

Извор: “Нова.рс”

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *