УН принуђене да признају да вакцина коју финансира Гејтс узрокује дечију парализу у Африци

0

(Фото: EPA)

Ово би заиста требало да буде један од највец́их скандала јавног здравља у деценији, али уместо тога, њему се посвећује мало пажње – углавном зато што су у то укључени људи и организације високог профила.

Уједињене нације биле су приморане да признају да велика међународна иницијатива о вакцинама заправо узрокује смртоносно избијање саме болести коју је требало искоренити.

Иако ц́е се међународне организације попут Светске здравствене организације (СЗО) редовно хвалити „искорењивањем полиомијелитиса“ вакцинама – чини се да је обрнуто, јер вакцине узрокују смрт великог броја младих људи који живе у Африци.




Здравствени службеници су сада признали да њихов план за заустављање „дивље“ дечије парализе пада у воду, јер су деца остала парализована смртоносним сојем патогена изведеним из живе вакцине – узрокујуц́и ширење вирулентног таласа дечије парализе (полиомијелитиса).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ова најновија фармацеутски изазвана пандемија почела је у афричким земљама Чад и Судан, а кривац је идентификован као вирус полиомијелитиса тип 2 изведен из вакцине.

Званичници се сада плаше да би овај нови опасни сој могао ускоро да “прескочи континенте”, што ће изазвати даље смртоносне епидемије широм света.

Kолико год шокантно звучало, овај дебакл Велике фармације није нов. Након што су током 30 година потрошили око 16 милијарди долара на искорењивање полиомијелитиса, међународна здравствена тела су „случајно“ поново изазвала болест у Пакистану, Авганистану, а такође и у Ирану, пошто је регион централне Азије погодио вирулентни сој полиомијелитиса који је изазвала фармацеутска вакцина. Такође, 2019. године влада Етиопије наредила је уништавање 57.000 бочица оралне полио вакцине типа 2 (мОПВ2) након сличног избијања полиомијелитиса изазваног вакцином.

Прочитајте још:  Бивши шеф Светске банке упозорава: Свет би поново могао да изгледа као 1900.




Исти инцидент догодио се и у Индији.

Важно је напоменути да оралну вакцину против полиомијелитиса форсира Глобална иницијатива за искорењивање полиомијелитиса (ГПЕИ), конзорцијум који подржава и финансира Фондација Бил & Мелинда Гејтс.

Све ово би требало да буде разлог за забринутост, посебно код западних влада и транснационалних фармацеутских гиганата који сви журе да уведу своју нову експерименталну вакцину против коронавируса коју финансира Гејтс за светску популацију.

Тренутно се прва експериментална ЦОВИД-19 вакцина тестира на афричкој популацији путем ГАВИ Ваццине Аллианце, друге организације коју финансира Гејтс Фондација. Велика фаза испитивања на људима одвија се у Јужној Африци, коју води Универзитет Витвотерсранд у Јоханесбургу – још једна институција коју финансира Гејтс.

Ово најновије откриц́е из Африке требало би да подстакне новинаре и здравствене заговорнике да постављају тежа питања о ефикасности и сигурности ЦОВИД-ове чудотворне вакцине која се интензивно промовише.




АП Њуз извештава:

ЛОНДОН (АП) – Светска здравствена организација каже да је ново избијање полиомијелитиса у Судану повезано са текуц́ом епидемијом која је изазвана вакцином у Чаду – недељу дана након што је здравствена агенција Уједињених нација прогласила афрички континент слободним од дивљег вируса полиомијелитиса.

У изјави ове недеље, СЗО је саопштила да је двоје деце у Судану – једно из државе Јужни Дарфур, а друго из државе Гедариф, близу границе са Етиопијом и Еритрејом, било парализовано у марту и априлу. Обоје су недавно вакцинисани против дечије парализе. СЗО је рекла да почетна истрага избијања епидемије показује да су случајеви повезани са текуц́им избијањем болести коју је проузрокавала вакцина у Чаду, и болест је први пут откривена прошле године, а сада се шири у Чаду и Kамеруну.

Прочитајте још:  Русија: Сами дали отказ, не желе да се вакцинишу

„У Судану постоји локална циркулација и наставак ширења у Чаду“, рекла је агенција УН, додајуц́и да је генетско секвенцирање потврдило бројне преносе вируса у Судан из Чада.




СЗО је саопштила да је пронашла 11 додатних случајева полиомијелитиса изведених из вакцине у Судану и да је вирус такође идентификован у узорцима животне средине. Типично је много више непријављених случајева за сваког потврђеног пацијента са дечијом парализом. Веома заразна болест може се брзо проширити у контаминираној води и најчешц́е погађа децу млађу од пет година.

У ретким случајевима, живи полио вирус у оралној вакцини може мутирати у облик способан да изазове нове епидемије.

Прошле недеље су СЗО и партнери прогласили да је афрички континент без дивљег вируса полиомијелитиса, назвавши то „невероватним и емотивним даном“.

У понедељак је СЗО упозорила да је ризик од даљег ширења полиомијелитиса добијеног вакцином преко централне Африке и Рога Африке „висок“, приметивши велика кретања становништва у региону.

Више од десетак афричких земаља тренутно се бори са избијањем дечије парализе изазване вирусом, укључујуц́и Анголу, Kонго, Нигерију и Замбију.

Усред пандемије коронавируса, многе велике кампање вакцинације потребне за сузбијање полиомијелитиса прекинуте су широм Африке и другде, остављајуц́и милионе деце рањиве на инфекције.




У априлу су СЗО и њени партнери невољно препоручили привремено заустављање масовних кампања имунизације против полиомијелитиса, увидевши да би тај потез могао довести до поновног оживљавања болести. У мају су известили да је у 38 земаља, углавном у Африци, обустављено 46 кампања вакцинације деце против полиомијелитиса због пандемије коронавируса.

Неке од кампања су недавно поново покренуте, али здравствени радници морају да вакцинишу више од 90% деце како би искоренили паралитичку болест.

Прочитајте још:  Зашто људи у Нигеру излазе на улице са руским заставама

Здравствени службеници су у почетку намеравали да искорене дечију парализу до 2000. године, рок који је више пута померан и прекорачен. Дивља парализа је и даље ендемична у Авганистану и Пакистану; обе земље се такође боре да обуздају епидемије полиомијелитиса добијеног вакцином.



Превод: Српски Гласник

Извор: 21ст Центурy Wире

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *