Нова полицијска кацига скенира ЦОВИД-19 и користи софтвер за препознавање лица

0

ребало је да прођу 33 године, али Робокап је сада овде. Па, није баш тако, али пораст полицијске државе, подстакнут напретком технологије, изнедрио је кацигу, засигурно да удовољи најнестрпљивијим мировним официрима. Зове се „паметна кацига“ и може да прегледа путнике на аеродрому на вирус ЦОВИД-19, као и да службенику за скенирање пружи друге виталне податке.

Јавни службеници у месту Флинт у држави Мичиген не могу да обезбеде својим становницима ни чисту воду за пиће, али путници на међународном аеродрому Бишоп могу да баце поглед на нове роботске кациге где су тренутно распоређене.

Под маском скрининга путника на ЦОВИД-19, паметна кацига, коју производи KиБиз са седиштем у Италији, може да скенира телесну температуру путника на раздаљини већој од шест метара.




Али паметна кацига није ограничена само на мерење телесне температуре, јер мерење може да изврши било који ласерски навођен термометар. Инсталиран је софтвер за препознавање лица који полицијском службенику може пружити информације у вези са нерешеним налозима, ако је особа идентификована на списку терориста или ако је тој особи забрањен лет. И софтвер може читати регистарске таблице за неплаћене налоге, информације о украденом возилу, криминални досије итд. Чак и ако сте потпуно невини, бићете подвргнути овим скенирањима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Скенирање температуре може се обавити на удаљености од шест и по метра или мање. Kациге су већ постављене у Италији и на другим местима широм света. АБЦ12 из Мичигена извештава ако је нечија температура већа од 38 степена Целзијуса, спровешц́е се додатна истрага о здрављу путника како би се утврдило да ли је путник превише болестан за путовање.

Прочитајте још:  ЛАЖ И САМО ЛАЖ Вучић 1995: Слоба је издајица! Вучић 2006: Драги Слобо, убили су те окупатори (ВИДЕО)

Свако ко није путник и коме је измерена температура изнад 38 степена Целзијуса, биће замољен да напусти зграду терминала након што полиција спроведе одређену претрагу контакта са коронавирусом како би сазнала која су подручја у згради могла бити изложена.

Ми из ТФТП-а већ дуже време упозоравамо своје читаоце да ће се пандемија ЦОВИД-19 користити као неопходност за веће нарушавање приватности. Неки од нас овде на ТФТП-у су довољно стари да се сете када је укрцавање у авион било једноставно попут куповине карте. Премотајте филм скоро 20 година и има доста ствари које се догоде у тренутку кад купите карту.




Прво се проверавају ваше име, старост и датум рођења да би видели да ли се налазите на црној листи терориста, на листи забрањених летова или на неки други начин. Тада, када вам се одобри путовање, ускоро морате поседовати „прави ИД“. Без тога (долази у октобру) неће вам бити дозвољено летење. По доласку на аеродром, ваша идентификација се скенира и даље се проверава у базама података како би се открило да ли сте негде означени.

После тога, морате да испразните све џепове, скинете ципеле, каишеве, капе и метални накит. Бићете смештени у уређај за “њушкање” како би се проверило да ли на себи носите мирис материјала за прављење бомби.




Затим се скенира целокупна слика вашег тела. Kасније, потпуно непознати човек може да вас претресе и опипа по приватним деловима тела док чекате на потпуно јасан знак и тада можете да преузмете своје ствари. Али то је само ако рендгенски техничар не мисли да средство за дезинфекцију руку има превише унци у својој посуди.

Прочитајте још:  Глобалистима од вакцине битнији ковид сертификати: Ево зашто су им они потребни!

Чини се да ће вам господин Робокап измерити температуру против ваше воље, претражити ваш криминални досије и испитати ваше црте лица. Све ове ствари ће вероватно бити каталогизоване у бази података друге агенције.

Целокупно нарушавање приватности добиће предзнак страхова који окружују прилично благу пандемију, користећи пароле попут „то је за ваше здравље и безбедност“. А ви сте мислили да се ради о заштити Америке од тероризма. Размислите још једном, ово ме тера да чезнем за добрим старим временима када је једина опасност током летења мирисала на дим од цигарета.



Превод: Српски Гласник

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *