НАТО авиони рутински симулирају ракетне ударе на Русију

0

(фото: © Reuters / US Air Force / RT)

Америчке и НАТО ваздухопловне снаге нису само појачале своје осматрачке активности дуж руских граница, већ се сада све више обучавају за потенцијалне ударе на тлу земље, рекао је министар одбране Сергеј Шојгу.

У разговору за руску ТВ у недељу, Шојгу је приметио нагли пораст страних летова за осматрање и обуку који су тестирали границе и противваздушну одбрану земље. Прошлог месеца су се такве активности повећале за око 30 процената у односу на прошли август. Штавише, авиони НАТО блока активно су се обучавали за извођење ваздушних удара, рутински изводећи симулирана лансирања ракета на циљеве у Русији, открио је Шојгу.




Током протеклих неколико недеља догодило се неколико инцидената између руских и НАТО авиона у непосредној близини граница земље. Последњи се догодио у петак, када су се три стратешка бомбардера америчког ваздухопловства Б-52Х, нуклеарно способна, приближила руској граници кроз украјински ваздушни простор. Бомбардере је пресрело осам борбених авиона и упозорило их да иду даље од границе.

Још један инцидент у којем су учествовали амерички стратешки бомбардери догодио се крајем августа, када је руски борбени авион Су-27 пресрео Б-52Х изнад Балтичког мора. Пресретање је подстакло шири међународни скандал, јер је друга држава НАТО-а, Данска, тврдила да је руски авион нарушио границе земље док је јурио амерички авион. Москва је, међутим, одлучно негирала оптужбе, инсистирајући да је пресретање извршено у складу са свим међународним правилима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Извор: Восток / РТ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *