ДВА НАЈВЕЋА АМЕРИЧКА САВЕЗНИКА НА БЛИСКОМ ИСТОКУ У МЕЂУСОБНОМ КЛИНЧУ!

0

Ф-35 (Фото: Pixabay)

У петак је израелски министар обавештајних послова Ели Кохен најавио да ће се Израел чврсто супротставити продаји ловаца Ф-35 и другог напредног оружја Уједињеним Арапским Емиратима.

Коен је рекао, “Против тога смо, нећемо пристати ни на један купопродајни уговор … и супротставићемо се продаји било ког оружја које би нашкодило израелској квалитативној војној супериорности, укључујући Ф-35”.

Министрови коментари су уследили када су медији известили да су Израел и УАЕ спремни да присуствују церемонији потписивања споразума о нормализацији у Вашингтону у наредних десет дана.




Коен је подржао Нетанијахуове изјаве у вези са Ф-35, рекавши: “Присуствовао сам састанцима кабинета. Данас сам разговарао са премијером који је категорично рекао да нема сагласности (по том питању) и он није пристао на то”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је израелски премијер Бењамин Нетанијаху демантовао извештај Њујорк Тајмса, у којем се наводи да је тајно пристао да се УАЕ снабдевају напредним стелт ловцима Ф-35, иако је јавно изразио противљење томе.

У вези са церемонијом потписивања, у извештају Канала 12 са седиштем у Израелу наведено је да би она могла бити одржана 13. септембра, што се поклапа са двадесет седмом годишњицом потписивања и Споразума из Осла између Израела и Палестине 1993. године.



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *