Прети ли нам експлозија вируса? 25.000 улази у Србију

1

(Фото: EPA-EFE Christian Bruna)

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић каже да повратак у Србију 25.000 туриста са летовања из иностранства може утицати на повећање броја заражених у септембру.

Према његовим речима, и почетак школске године са собом може донети одређене ризике кад је заражавање у питању али додаје да је број оболелих од короне директно везан за непоштовање мера.

“Свако ко долази у Србију треба да буде свестан да се собом носи ризик, те би било добро да се нађе у некој врсти кућне изолације. Било да је у питању повратак са летовања или долазак из једног места у друго, сви би требало да имамо ту навику да пазимо како на себе тако и на друге”, рекао је за данашњи Блиц Тиодоровић, који је члан Kризног штаба за борбу против короне,.




Он је навео да је важно да студенти, који долазе са оних територија где је епидемиолошка ситуација лошија у односу на Србију, поштују мере и буду на опрезу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“То се свакако не односи само на оне који долазе, већ на целокупно становништво, јер је примењивање и поштовање мера од изузетног значаја за сузбијање вируса”, истакао је Тиодоровић.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Прети ли нам експлозија вируса? 25.000 улази у Србију

  1. Прети експлозија само ако тако одлуче зликовци из СЗО и њихови новцодавци.
    А “наши” ће продати и сопствену маму и тату који су их у скромности одхранили.
    Како се бори против корона насиља има светлих примера у Лукашенка и афричких лидера Танзаније, Бурундија, Мадагаскарa … који су јавно објавили покушаје корупције и дистанцирали су се од СЗО, показујући да су много слободнији, интелигентнији и храбрији од корумпираних европских “лидера”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *