Минск: Протест у знак подршке приведеној Колесњиковој, почела и привођења

1

(Фото: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH)

Протест у знак подршке чланици председништва Координационог савета белоруске опозиције Марији Колесњиковој, која је раније данас приведена на граници са Украјином, одржава се у Минску, а како јављају извештачи с лица места, почела су и прва привођења.

Окупило се неколико стотина људи, претежно девојке које у рукама држе бело-црвено-беле заставе и скандирају: „Марија, ти си херој“, „Пуштајте је“, „Слобода“.




Око 18 сати по локланом времену када је било неколико десетина учесника, приведено је пет особа. Потом је почела протестна шетња, а демонстранти повремено мењају смер кретања јер их прате минибусеви без таблица.

Из минибусева је изашла полиција, која приводи демонстранте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је раније данас да је чланица Координационог савета Белорусије Марија Колесњикова хтела да побегне у Украјину код своје сестре и да он, као граничар, сматра да су исправно поступили што су је привели.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Минск: Протест у знак подршке приведеној Колесњиковој, почела и привођења

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *