Белорусија се прикључила финалној фази клиничких испитивања руске вакцине

0

(Фото: ЕПА)

Белоруско Министарство здравља прикључило се финалној фази клиничких испитивања руске вакцине против вируса корона, саопштио је премијер Роман Головченко. Он је и сам примио вакцину, а на питање како се осећа новинарима је рекао: „Као што видите, на ногама сам цео дан.“

Подсетимо, прва вакцина против корона вируса је регистрована у Русији у августу, током јуна и јула је испитана на добровољцима, током ове недеље је пуштена прва партија вакцине у цивилни промет.




Како је председник Русије Владимир Путин раније изјавио, Белорусија ће бити једна од првих земаља, које ће добити вакцину.

Такође, научни центар „Гамалеј“ ће размотрити могућност да се у Белорусији производи руска вакцина против ковида 19 „Спутњик V“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Отворено смо за све предлоге, спремни смо да размотримо разне производне платформе, укључујући Белорусију“, рекла је зменица шефа лабораторије за генетско инжењерство патогених микроорганизама истраживачког центра Дарија Јегорова.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *