Лукашенко: Имам сензацију о Наваљном

0

Лукашенко

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да постоји необјављени део пресретнутог разговора о руском блогеру Алексеју Наваљном са „сензационалним детаљима“, саопштио је главни уредник радио-станице „Говори Москва“ Роман Бабан који је јуче интервјуисао Лукашенка.

Лукашенко је, према речима новинара, рекао да они имају цео тај разговор, и питао је новинаре током интервјуа да ли желе да га чују.



„Ми смо наравно одмах одреаговали: ‘Наравно, желимо, хајде да послушамо’. На то нам је он одговорио: ‘Онда питајте шефа ФСБ-а Русије, он ће вам дати да чујете, њему сам предао снимак. Али то је глупост, то је тек почетак. Не можете ни да замислите какве имамо информације и шта ће бити касније’, каже он“, рекао је Бабан, препричавајући Лукашенкову изјаву.

Немачка влада је, позивајући се на лабораторију Бундесвера, саопштила прошле недеље да је Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова „новичок“. Белоруски председник Александар Лукашенко је потом саопштио да је пресретнут разговор Варшаве и Берлина и да је изјава немачке канцеларке Ангеле Меркел о тровању руског опозиционара Алексеја Наваљног — фалсификат. Берлин и Варшава су демантовале ту вест.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *