Град Kвебек саопштио да ће изоловати „некооперативне“ грађане у тајном корона објекту

0

(фото: ЕПА)

Власти у граду Kвебек у Kанади најавиле су да ц́е изоловати „некооперативне“ грађане у објекту за коронавирус, чија локација остаје тајна.

Током конференције за новинаре, др Жак Жирард, који је на челу Управе за јавно здравље града Kвебека, скренуо је пажњу на случај када је редовним муштеријама у бару наређено да сачекају своје тестове за ЦОВИД-19, али су они занемарили наредбу и напустили просторије пре него што су стигли позитивни резултати.

То је довело до тога да су сматрани „некооперативним“ и присилно су интернирани у карантински објекат.




„[Ми] можемо неког изоловати 14 дана“, рекао је Жирард током конференције за штампу. „И то смо учинили јутрос … приморали смо особу да сарађује у истрази … а сарадња са полицијом је била изузетна.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тада је здравствени званичник изложио како држава такође прати људе због кршења куц́ног карантина и присилно их одводи у тајну установу.

„Зато што смо код куће имали изоловане људе. А онда смо видели да особа није била код куће. Отишли ​​смо до њихове куће, а затим смо им рекли да их изолујемо тамо где желимо да буду “, рекао је Жирард.




„Шест других барова града Kвебек „за које је познато да имају редовне посетиоце“ сада испитују службеници јавног здравља“, извештава РАИР фондација.

„Треба напоменути да се не тврди да неко заиста болује од коронавируса. Али држава ионако има моц́ да натера грађане у изолацију. “

Kао што смо претходно истакли, влада Новог Зеланда најавила је сличне мере, рекавши да ц́е све новозаражене коронавирусом и чланове њихових ужих породица ставити у „карантинске објекте“.

Прочитајте још:  У Казахстану се отвара још једна смртоносна биолошка лабораторија



Превод: Српски Гласник

Извор: Суммит Неwс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *