Косовска Митровица: Опет оштећени споменици на српском гробљу

0

(Фото: Reuters/Hazir Reka)

Службеник косовске полиције за пећки регион Фадиљ Гаши изјавио је за Радио Слободна Европа да су оштећена четири гробна места приликом извођења радова на водоводној мрежи у непосредној близини православног гробља у Жакову, у општини Исток.

Гаши напомиње да је полицијска екипа обавила увиђај одмах након пријаве да је на православном гробљу у Жакову, старом више од 100 година, дошло до оштећења.




„Једна компанија која изводи радове на водоводној мрежи је приликом копања канала изручила земљу на четири гробна места. Узели смо изјаву од сведока и финансијског менаџера пројекта у оквиру ког се изводе радови, а сутра ће изјаву дати и власник те компаније”, објаснио је Гаши и додао да је случај прослеђен тужилаштву, пренео је Танјуг.

У селу Жаково, код Истока на КиМ, део православног гробља је прекопан, а четири гробна места и споменици су уништени, изјавио је за Косово онлајн мештанин Радоје Раденковић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раденковић је приликом обиласка гробља приметио оскрнављене споменике.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *