КРИВОКАПИЋ ПРЕМИЈЕР, РЕСОР И АЛБАНЦИМА

0
здравко кривокапић

Здравко Кривокапић (Фото:Youtube/Printscreen)

НАЈОЗБИЉНИЈИ кандидат за премијера нове владе Црне Горе је лидер коалиције “За будућност Црне Горе Здравко Кривокапић”, човек који је прихватљив за све опције – од грађанске до националне, незванично је потврђено “Новостима” из више извора.

Иако тројка која кроји нови министарски тим – Кривокапић, Алекса Бечић (“Мир је наша нација”) и Дритан Абазовић (“Црно на бело”) не желе да говоре о кадровима, о њима се увелико полемише.

Како сада ствари стоје, потпредседници Владе за правосуђе и политички систем односно спољну политику и одрживи развој могли би бити управо партнери Бечић и Абазовић. У “игри” су имена Андрије Јовићевића, који је виђен за министра полиције, Драгана Шоћа (правда), те Вука Кадића (здравље), Драгана Краповића (туризам), Бранке Бошњак (рада и социјалног старања)… Према незваничним информацијама, вага се и да ли би можда Бечић био најбоље решења за председника парламента.




У политичким круговима Црне Горе увелико се спекулише да ће подршку новој влади дати и албанска партија “Форца”, Генција Ниманбегуа. Уколико они уђу у власт, наводно су им загарантована места министра за људска и мањинска права, као и потпредседничко место у парламенту. Врата су отворена представницима свих мањина, чак и оним ванпарламентарним из корпуса Бошњака.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

https://www.facebook.com/VaseljenskaTV/posts/4524702320905518

Каква год да буде подела кадрова, јасно је да су Црној Гори потребни експерти патриоте, који ће државну економију извући из дубоког блата. На оверени споразум о сарадњи три коалиције, стигла је подршка из Уније Црногораца Косова, који га сматрају историјским “и без икакве сумње у интересу Црне Горе и црногорског народа”.

Прочитајте још:  Црна Гора у раљама америчке колонијалне дипломатије

– Импресивно је јединство Кривокапић, Бечић и Абазовић који су споразумом у потпуности отклонили страхове, како у региону, тако и у међународној заједници – оценио је председник Уније Слободан Вујичић.




Политички аналитичар Игор Дамјановић из Подгорице оцењује да су добре стране потписаног споразума то што се њиме де факто верификује јасно изражена народна воља на изборима и потпуно сужава простор ДПС да ровари у унутрашњем и међународном плану:

– Неколико сати након споразума, “Њујорк тајмс”, гласило америчке дубоке државе и последње упориште Мила Ђукановића на Западу, објавио је да Црна Гора добија нову владу. Могу да разумем да се поједине одредбе споразума не допадају значајном делу опозиционих гласача, искрено ни мени, али потписани документ је експлицитан израз политичке реалности коју у овом тренутку морамо да прихватимо. У овим околностима политички максимум који је било потребно постићи је развлашћивање ДПС, ослобођење заробљене државе и њених институција и декриминализација друштва. То споразум и омогућава.

https://www.facebook.com/VaseljenskaTV/posts/4524597040916046

Укидање Закона о слободи вероисповести, иако се не помиње у споразуму, напомиње Дамјановић, се подразумева:

– Сви незадовољни споразумом нека размисле само о алтернативи – продужетак Милове мафијашке неприкосновене власти која је претходних година метастазирала у чист фашизам. Колико је велика ствар што премијер нове владе неће бити поново Душко Марковић, који је светосавље изједначио са фашизмом и претио да ће после избора протерати све којима се држава не допада, не треба посебно апострофирати.




У круговима око ДПС се чак и појавила информација да би председник Ђукановић могао да одлаже формирање владе, надајући се да ће Доналд Трамп изгубити изборе од Џозефа Бајдена, што би за њега “била сламка спаса”.

Прочитајте још:  Само је СПЦ вјечна у Црној Гори

ОТКАЗИ РАДНИЦИМА
НЕКОЛИКО запослених у ЈП Национални парк “Скадарско језеро” јуче је добило отказе, јер су, како тврде, одбили да агитују за Социјалдемократе пре парламентарних избора. То је “Вијестима” испричао један од њих, који тврди да му је отказ усмено саопштен, али не и уручен.

– Одбио сам да агитујем за СД, одбио премештај у НП “Ловћен”, јавно причао о неправилностима и незаконитостима, критиковао их, указивао на то да се мора законито радити, а добио сам отказ. Ово је чисти реваншизам – казао је један од угрожених радника Дражен Ивановић за “Вијести”.




В. КАДИЋ, С. РОВЧАНИН ТОМКОВИЋ & Novosti

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *