Откривамо: Веза адвоката Синише Малог и купца Београђанке

1
Синиша Мали

Нова.рс објављује документе Агенције за привредне регистре који указују на везу између Игора Исаиловића, адвоката који је сарађивао са министром финансија Синишом Малим и компаније „Марера Пропертиес“, која је, између осталог, преко ћерке фирме купила пословну кулу „Београђанке“.

Нова.рс открила је да је стварни власник компаније “Марера Пропертиес доо Београд” руски бизнисмен Владимир Зубрилов, који се помиње у “Панамским папирима”, најпознатијој бази података о офшор пословању – али се у јавности увелико спекулише о вези домаће економске и политичке елите када је реч о куповини актрактивних некретнина или земљишта.

О томе је у емисији “Пробуди се” ТВ Нова С говорио активиста “Не давимо Београд” Добрица Веселиновић, коментаришући управо продају дела “Београђанке”.
“Чини ми се да је ово нека полудоговорена, ако не и у потпуности договорена купопродаја. Реч је о инвестиционом фонду који има више пројеката. Не бих сад спекулисао ко стоји иза тога, али је реч о економској елити, која је повезана са политичком”, рекао је Веселиновић.

Јавно доступни документи Агенције за привредне регистре указују на барем два случаја када је Игор Исаиловић, адвокат кога је бивша супруга актуелног министра финансија Марија Мали директно повезала у изјави за “KРИK” са Синишом Малим, пред Агенцијом за привредне регистре обављао правне послове у вези са “Марера Пропертиес”.

У најсвежијем случају, од 8. јула ове године, Игор Исаиловић Агенцији за привредне регистре (АПР) подноси пријаву ради промене података код “Марера Пропертиес доо Београд”, коју Агенција усваја, па тако из регистра брише држављанина Русије Олега Новикова са места директора, а уписује Милану Срећков.

У претходном случају, са краја децембра прошле године, Исаиловић се обраћа АПР-у ради промене седишта привредног друштва, када “Марера Пропертиес доо Београд” из Булевара Kраља Александра прелази на адресу на којој се и данас налази: Булевар Војводе Бојовића у Београду.
На истој адреси регистрована је и ћерка фирма “Марере” – МПП Неw Пројецт доо која је формални купац 19.000 метара квадратних пословног простора у “Београђанки”, а чији је оснивачки капитал вредан 100 динара.

“Адвокатска канцеларија Исаиловић & Партнерс пружа услуге клијентима у свим областима корпоративног заступања и саветовања. Са поносом истичемо да су наши клијенти лидери у својим делатностима у разним областима привредног пословања, али због кодекса адвокатске етике и обавезе чувања адвокатске тајне наше поједине клијенте не можемо да именујемо”, стоји на порталу Исаиловићеве адвокатске канцеларије.

“Адвокат Исаиловић добро познаје мрачнију страну финансија – пословање офшор компанија. Био је пословни партнер премијерки Ани Брнабић, која га описује као свог пријатеља. Осим тога, Исаиловић међу клијентима има многа друга позната имена: ту су кум председника државе Никола Петровић, криминални шеф са севера Kосова Звонко Веселиновић, као и тајкуни који су куповали медије”, објавио је KРИK.

Kада је реч о Синиши Малом, KРИK-ов портал “Раскрикавање” подсећа да је Исаиловић је пре више од десет година водио послове офшор компанија иза којих је тајно стајао Синиша Мали и његова супруга.
“Исаиловић је Малом помогао и да смисле како да преваре Агенцију за борбу против корупције и лажно прикажу порекло 95 хиљада евра кеша које је однекуд добио Мали, о чему је бивша супруга говорила. Kада је постао градоначелник, Мали је Исаиловића овластио да води његову кључну консултанску фирму ‘Оли цонсултинг’. Овај адвокат био је власник компаније и са премијерком Аном Брнабић која је, иначе, пријатељица Синше Малог из школских дана. Ова компанија звала се ‘Енергy & Иноватион’”, писало је Раскрикавање, уз подсећање да је Исаиловићев клијент био и Срђан Миловановић, који је купио две телевизије са националном фреквенцијом ТВ ПРВА и О2.

Напоменимо да у именику Адвокатске коморе Србије постоји само један адвокат Игор Исаиловић.

Подсетимо да “Марера Пропертиес доо Београд” поседује или управља низом атрактивних пословних простора у Београду, укључујући и зграду некадашње конфекције “Беко” на Дорћолу, док је раније објављено да је “руски инвестициони фонд Марера Пропертиз” заинтересован за изградњу такозваног “Београда на води 2”, на простору новобеоградског Блока 18.Аутор: Милица Рилак, Нова.рс

1 Коментар

  1. СВЕ СРБИН ДО СРБИНА…!!!
    JАДНА ЛИ СИ СРБИJО,РАСТУРИШЕ-УНИШТИШЕ ТЕ КОФЕРАШИ,КОЗОJЕБИ,ОВЧИ БРАБНЬЦИ…………А СРБИН СПАВА ЛИ СПАВА ДУБОКИМ СНОМ.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.