Вилијам Вокер саветује злочинца Тачија за 7.000 евра месечно

0

Вокер прима „Златни кључ” за регион Косова и Метохије од Тачија у Приштини 03. новембра 1999, током церемоније Вокер је проглашен за „почасним грађанином Косова” (Фото ЕПА / ANTONIO BAT)

Бивши шеф Мисије ОЕБС на Косову Вилијам Вокер одлучио је да постане саветник ратног злочинца Хашима Тачија.

Вокерова компанија ће добијати 7.000 евра месечно за помоћ Тачију, јавља портал „Каллxо”, наводећи да је у питању споразум о саветовању који је Тачијева канцеларија у августу склопила са Фондацијом Вокер, преноси Танјуг.

Фондација Вокер, коју су основали Вокер и Хасан Шаља 2017. године, потписала је, како се истиче у тексту портала, ”дебео уговор” са Тачијем о пружању савета, који ће важити пет месеци.




Укупно је 35.000 евра коштао уговор за савете између Фондација Вокер и председништва привремених приштинских институција, пренело је Косово онлајн.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Споразум између Тачија и Вокера био је уговорни, што значи да уопште није било јавног позива, али су се стране сагласиле да га потпишу, додаје ”Каллxо”.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *