ИЗ ФСС открили колико им Звезда и Партизан дугују новца и колико су вечитима уплатили за 4 године!

0
oto: MN Press

Јован Шурбатовић, генерални директор Фудбалског савеза Србије, говорио је о актуелним темама у српском фудбалу који су „ових дана“ и више него занимљиве!

Поред тога што су Орлови у септембру играли Лигу нација, затим их очекује и плеј-оф са Норвешком 8. октобра, ту је и ситуација са ВАР технологијом која на наше стадионе стиже следеће сезоне – а посебно се издвајају саопштења Црвене звезде и Партизана везана за суђење.
Такође, црно-бели су у својим саопштењима имал много штошта да приговоре и самом Савезу, а Шурбатовић је у разговору за „Блиц“ открио колико су вечити добили новца од ФСС.

– Савез води избалансирану политику пре свега према Црвеној звезди и Партизану. Савез и клубови блиско сарађују, без обзира на то што се често у медијима ствара другачија слика. У овом тренутку Звезда и Партизан дугују готово истоветне цифре – По милион евра! Рад дугује 73.000 евра и то је све – рекао је Шурбатовић и додао:
– У претходне четири године Савез је Партизану по основу зајмова, доприносу за учешће играча у репрезентацији и донација за побољшање инфраструктура уплатио4.417.653,64 евра а Црвеној звезди 3.913.338, 85 евра. То су тачне суме.

Био је ФСС на мети Партизана и због таксе солидарност од три одсто, тврдили су црно-бели даје незаконита, а Шурбатовић додаје и како је она настала:

– У време ФСЈ је постојала таква такса и износила је чак пет одсто, али су тада трансфери били мањи. Одлука о поновном увођењу таксе солидарности од два одсто донета је 1. августа 2016. године. У групи клубова који су је предложили био је и Партизан. Скуштина ФСС на којој су били присутни и представници Звезде и Партизана, али и осталих клубова, донела је једногласну одлуку 13. јуна 2019. да се такса повећа на три одсто. Новак који ФСС на тај начин приходује користи се за развој српског фудбала.Телеграф

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.