Ђоковић освојио Рим и поставио рекорд

0
ђоковић

Новак Ђоковић (Фото: PA/WILL OLIVER)

Новак Ђоковић је победом над Дијегом Шварцманом у два сета освојио 36. Мастерс у каријери и исписао странице тениске историје.

Ђоковић је савладао Шварцмана после сат и 52 минута напетог тениса – 7:5, 6:3.

Новаку је ово пети трофеј у главном граду Италије, а ове године је постао најстарији освајач Рима икада (33 године), пренео је Б92.
Уједно је освајањем 36. Мастерс титуле у каријери престигао Рафаела Надала на вечној листи, који сада има један мање.




Освајањем Рима надмашио је прошлогодишњи учинак, када је ушао у финале, те се додатно “одлепио” од пратиоца на АТП ранг листи уписавши нових 400 бодова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кад је најважније – “пета брзина”, следи Париз
Ђоковић је у изјави после меча истакао да је веома задовољан освајањем титуле и поручио да се сада окреће Ролан Гаросу у Паризу.

“Сјајна, изазовна недеља је иза мене. Мислим да нисам играо најбоље током целе недеље, али сам пронашао најбољи тенис када ми је било најпотребније, у одлучујућим тренуцима сваког меча. Због тога сам задовољан и на то сам поносан. Пронашао сам ‘пету брзину’ када је било најважније”, рекао је он.
Светски број 1 сада се окреће Ролан Гаросу.

“Нисам могао да замислим бољи турнир у Риму. Ово је још једна велика титула, веома сам задовољан, а сада се окрећем Паризу”, истакао је Ђоковић.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *