ЛЕЊИНОВО ТЕЛО ИДЕ У ВАШИНГТОН? Селидба маузолеја са Црвеног трга у Америку

2
Балзамовани Лењин (Фото: РИА Новости)

Амерички уметник Дејвид Датуна спреман је да откупи тело Владимира Лењина и стави га у копију маузолеја који жели да изгради у Вашингтону.

Планове уметника објавила је његова прес служба. Дејвид Датуна је један од најскупљих уметника на свету, који је посебно сликао портрет „Путин – Мона Лиза“.

„Уметник објашњава значење уметничког предмета значајним променама у САД, које се изражавају у кретању друштва ка социјално-комунистичким трансформацијама. Американци су се уморили од политике агресивног капитализма, у којој су принуђени да читав живот отплаћују зајмове и немају слободан приступ лековима.
Лењин и његов маузолеј су најупечатљивији симболи промена, чија је потражња 2020. године посебно велика у Сједињеним Државама и о којој се све више разговара уочи председничких избора “, саопштила је прес служба.

Планира се да се прикупи више од милијарду долара за откуп Лењиновог тела и изградњу копије маузолеја. Датуна је спреман да сам изврши прву уплату од милион долара.
„Русија је дуго била царство са својим царем. Америка се креће ка комунизму и социјалистичким идејама. Данас су атрибути маузолеја и Лењина потребнији САД-у него Русији.

Није тешко изградити други маузолеј, али је немогуће заменити Лењина, па предлажем да га купим и спреман сам да сакупим било коју суму за ово “, рекао је Датуна.Правда

2 Коментара

  1. Напокон.Нека иде бољшевичка цркотина,одакле је и дошла,на запад.Ако треба,нека Русија плати његово одношење,а сањим нека иду и његови наследници из православних земаља, екуменисти.После тога им следи духовни препород.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.