Шиптари тврде: Вучић је пристао на процес чији исход мора бити признање!

0

Преговори са Београдом се морају завршити трајним решењем проблема, изјавио шиптарски сепаратиста Авдулах Хоти.

„Србија је пристала да уђе у процес дијалога, који ће довести до узајамног признавања две земље”, рекао је Хоти током он лајн дискусије о дијалогу, у организацији цивилног друштва

Оно на чему се ради у овој фази је, казао је Хоти, израда елемената коначног споразума, преноси Танјуг.




Он је нагласио да се о територијалном интегритету Косова не може преговарати и да о томе није било речи ни на једном округлом столу на којем је учествовао током протекла три месеца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кад је реч о сутрашњем састанку у Бриселу, неће се разговарати о Заједници српских општина, па самим тим то неће бити „опасан састанак за нас”, рекао је премијер ткз. Косова, чиме је, индиректно, одговорио на изјаву Хашима Тачија да би поновно отварање питања ЗСО у Бриселу било „корак уназад” за Приштину.

Делегације Београда и Приштине сутра ће разговарати на ескпертском нивоу о финансијским обавезама две стране, укључујући ратне одштете, пензије, рекао је Хоти

Хоти је рекао и да ће Приштина од постигнутог договора у Вашингтону са Београдом имати користи од око милијарду америчких долара инвестиција у разне пројекте.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *