Од зла дрвета – зли плодови (фото)

0
херцеговачки епископ димитрије, екуменизам

Херцеговачки лажиепископ Димитрије и пријатељ и „брат у Кристу“, кога је наслиједио од лажиепископа Григорија, бискуп Узинић. Традиционална заједничка молитва у катедрали коју херцеговачки епископи и дубровачки бискуп организују задњу деценију.

Лажиепископ Григорије и 4 свештеника су на једној од тих молитава исповедили јерес филиокве. Такође, они су у име СПЦ примили латине у евхаристијско (причешћују се заједно) општење и учествују у вјерским молитвама за усташе и функционере НДХ.

Свети Канони Цркве за овакве преступе предвиђају рашчињење,тако да Црква у својој истори овакве назива јересијерар или лажиепископ.

Своју јеретичку и богоиздајничку активност, у којој нема хришћанског већ антихристовог духа,правдају дипломатијом,добрим међуљудским односима и сличним бесмислицама. Да смо овакве „дипломате“ имали кроз историју Цркве данас неби имали светитеље и свете мученике.


Црква кроз вјекове осуђује екуменистичку доктрину тј молитве са јеретицима и заједничарење,а појавом екуменизма као учења ,у XX вијеку ,осудила га је саборски као јерес. Дакле јасно је да ови и остали јерарси Цркву не слушају ,а кога онда слушају?

Како Јеванђеље каже:

“Ако ко ни Цркву не послуша,нека ти буде као незнабожац и цариник“ (Мт.18,17).

Ђорђе Карадеглић,дипл.правник,ХерцеговинаПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.