Професор безбожник, сарадник Жена у црном завршио каријеру на Богословији

0

Родољуб Kубат

Професор Православног Богословског факултета, Родољуб Kубат, након Синода изгубио је благослов за рад у овој високо-школској установи.

Kако сазнајемо у уторак, на Синоду одлучено је да се због низа скандалозних испада Kубату одузме благослов за даље одржавање предавања и рад са студентима на овом универзитету.

Kубат је широј јавности познат по мноштву шокантних гостовања на различитим трибинама и емисијама, као и по великом броју текстова у којима је много пута увредио српски народ и радио против интереса Српске Православне цркве.




Србија је у јулу месецу остала згрожена када је Kубат на свом Твитер налогу написао како су млади људи који су на тада актуелним протестима, носили српске заставе и певали Kосовске песме, будале и плаћеници, као и да раде против “Kосова”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим ово није ни први, а ни последњи испад овог професора Богословије, а опште је познато да гаји присне везе са организацијама које финансира, амерички милијардер Џорџ Сорош, попут Жена у Црном, Фонда за отворено друштво и сличних.

Kубат гаји присне везе са некадашњим функционерима демократског режима. Често гостује на прозападним телевизијама, а западни ментори и “жути” пријатељи му отварају простор и на бројним порталима који су под њиховом контролом.




Студенти му залепили налепницу са натписом “безбожник” на врата кабинета
Разговарали смо са студентом Богословије, чије је име познато редакцији о овом случају.

– Прочула се вест о томе да ће професор Kубат бити склоњен са Богословије, међу студентима. Искрено подржавам ту одлуку, мислим да је човек првенствено јако штетан за углед цркве, а и нисам одушевљен ни какав је професор-започиње разговор са нашом редакцијом младић који је апсолвент на овом факултету.

Прочитајте још:  Пронађено тело мигранта на Новом Београду

И истиче како професор Kубат није баш омиљен међу студентима, а да чак у шали студенти о њему причају како не верује у Бога, уопште, јер је јасно да Србију презире.




-Чуо сам да су му једном приликом неки студенти залепили налепницу са натписом “безбожник” на врата кабинета, ето то вам је најбољи опист тог човека, а кажу некадашњи студенти и поједини професори који су му читали докторат, да је то гомила укоричених бесмислица и да су његова теолошка знања упитна-завршава младић.

Србију запрепастила трибина у Шапцу на којој је Kубат учествовао са Биљаном Стојковић
Недавно је у Шапцу одржана трибина, на којој су се између осталих учесника нашли Родољуб Kубат и Биљана Стојковић.

Подсећамо, Биљана Стојковић је професор на Биолошком факултету и активиста невладиних организација, а шира јавност је је остала згрожена перформансом невладине организације Жене у црном испред Патријаршије у коме је Стојковићева учествовала.

Она је на срамном перформансу носила транспарент на којем је писало: “Све смо абортирале”, а подсетимо да су Жене у црном носиле и натписе као што су: “Ја ћу абортирати, никог нећу питати”, “Ни државу ни бога близу јајника мога”, “Доле Црква, доле бог, даље од тела мог”, “Вратиће се вештице, неће ићи пешице”.



Извор: Национал

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *