Председник општине Сјеница за Директно: Угљанин и Љајић су уништили наш град!

1
расим љајић

Расим Љајић (Фото: ФоНет)

Општина Сјеница се налази пред потпуним колапсом јер је претходна општинска власт оставила у буџету минус од чак 630 милиона динара, што је више од годишњег буџета општине – рекао је за Директно.рс Муниб Мујагић, новоизабрани председник општине Сјеница.

Мујагић упозорава да ће најкасније за два месеца, када се на Пештери очекују први снегови, живот у Сјеници бити угрожен са непредвидивим последицама.

– Ми не смемо зиму да дочекамо у овом стању јер нећемо имати чиме да чистимо снег, много људи ће остати завејано без икакве помоћи, деца неће моћи да иду у школу, неће бити саобраћаја, људи неће моћи да се опскрбљују основним животним намирницама… Kомунална предузећа ће престати са радом, а свих 370 радника, који се налазе на општинском буџету, остаће без плата – казао је Мујагић.




Претходних месеци Сјеница је била једно од највећих жаришта епидемије Kовида-19 у Србији, а сада, како кажу у том граду, Сјеници прети да постане “згариште” јер је угрожен рад свих комуналних предузећа и општинских служби.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Затекли смо Општину у изузетно тешкој финансијској ситуацији, како у буџету, тако и у јавно-комуналним предузећима. Посебно је лоша ситуација у предузећима од којих зависи живот града. Претходна општинска власт, коју су предводили СДА Сулејмана Угљанина и СДП Расима Љајића, оставила нам је дуг од 630 милиона динара. Само предузеће које се бави уређењем града и водоснадбевањем дужно је 84 милиона динара. То заправо значи да ће, ако нам републичке институције под хитно не помогну, живот у Сјеници на годину дана да стане – навео је председник Мујагић.

Прочитајте још:  Расим Љајић доживео тешку саобраћајну несрећу, погинуо његов сапутник

Према његовим речима, понашање представника Угљанинове и Љајићеве странке у том граду је било изузетно недомаћинско, због чега је угрожен опстанак свих 20.000 становника колико их живи на подручју целе општине.




– Странке које су биле на власти у претходном мандату (СДА, СДП и СПС – прим.а.) све општинске ресурсе су ставиле у функцији њихове изборне кампање. На крају прошле године, према завршном рачуну, буџет Општине Сјеница је био у плусу за 21 милион динара, а сада за само осам месеци ове године направљен је минус од 630 милиона. Дакле, сва дуговања су настала у овој изборној години. Kомплетну изборну кампању су финансирали новцем из општинског буџета. Kолико је било чије учешће у трошењу општинског новца за политичке предизборне активности не бих знао да вам кажем, али трошили су сви – каже Мујагић.

Председник општине истиче да је највећи део тог новца потрошен на поправку сеоских путева у време предизборне кампање.

– Они су водили шодер кампању да би дошли до гласова бирача. На жалост већина тих путева, које су наводно поправљали, уништена је после прве веће кише. Направљен је велики трошак за насипање шодером сеоских путева, али све је било лоше урађено и невреме је све то упропастило. На надлежним органима је сада да провере фактуре за те послове, јер је просто невероватно да те прескупе путеве уништи један већи пљусак – истиче Мујагић.

Недавно изабрану локалну власт у Сјеници предводи Странка правде и помирења у коалицији са СНС и СПС, док је у претходне четри године на челу ове вароши била СДА Сулејмана Угљанина заједно са СДП Расима Љајића и СПС-ом.

Прочитајте још:  Шест рудара из Штавља примљено у сјенички дом здравља због тровања



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Председник општине Сјеница за Директно: Угљанин и Љајић су уништили наш град!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *