Др Несторовић открио тајне доброг секса: За оптимално здравље жене, неопходно је да има 3 оргазма недељно!

1

др Бранимир Несторовић (Фото: PRINTSCREEN/PINKTV)

Зашто нам је секс важан и шта се у нашем мозгу дешава када се заљубимо, објаснио је доктор Бранимир Несторовић у емисији “Здраво са професором”.

Kако каже, данас се овај интимни чин најчешће погрешно тумачи.

“Јако ми је тужно што се секс претворио у олимпијску дисциплину и што се данас мери дужинама, минутима, трајањем, бројањем итд. То нису димензије којима би требало да се мери секс. Секс се мери интензитетом осећања које имате према некој особи у том одређеном моменту”.

Чему секс служи?




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Kад погледате еволуцуионо, најефикаснији организми на свету, као што су бактерије, вируси, гљивице, доминантни облици живота на Земљи, немају секс. Они се размножавају простом деобом. Секс је феномен за људе и неке више облике живота и интересантно је зато што је прилично нерационалан. Јако је нарационално трошити огромну енергију на стварање јајне ћелије, сперматозоида, секс, оплођење… Хромозоми се деле, мајка подели своје хромозоме на пола, отац такође, онда се поново спајају. Прилично је нејасно чему то може да служи.

Зато што потроше огромну количину времена и енергије, људи постају слабо репородуктивни”, каже др Несторовић и додаје да постоје само две врсте на Земљи које могу да упражњавају секс сваког дана, а то су људи и бонобо мајмуни.

“Људи могу да имају секс сваки дан, а разлог је врло једноставан, ми смо ниско репродуктивна врста.”

Чему може да служи секс, доста је нејасно питање, сматра Несторовић.

“Било је разноразних дискусија на ту тему и један од одговора који се мени свидео дао је један чувени амерички еволуциони биолог, а који је рекао: ‘Секс служи да вам буде лепо’. Ту има много истине. Осим што се паримо сваки дан, постоји још једна особина секса која је карактеристична за људе, а то је да нам причињава задовољство. То код животиња није скопчано са осећајем задовољства, осим код бонобо мајмуна”, напомиње познати пулмолог.

Прочитајте још:  Не знају за рак: Јеловник и начин живота најздравијег народа на свету!




Несторовић је објаснио феномен бонобо мајмуна које је назвао најпромискуитетнијим створењима на Земљи.

“Они непрекидно имају секс у току дана и немају ограничења по питању пола, партнера… Они су потпуно неагресивни. Kод њих не постоји појам насиља. Тај елеменат секса је врло интересантан, а то је да је он изузетан лек против стреса.У моменту доживљавања оргазма код жена је ниво антистресних хормона екстремно висок и кажу да је за оптимално здравље жене неопходно да има три оргазма недељно. ”

Да секс има благотворан учинак на опште стање организма сведочи и то што позитивно делује на јачање имунитета.

“Друга функција секса јесте стимулација имуног система. Постоје радови који доказују да одсуство секса страховито умањује способност организма да се избори са инфекцијама.”




“Трећа ствар која је важна јесте та комуникација која се одвија између два људска бића, а која је невероватно комплексна. Прво вас особа привуче визуелно, и тај ефекат је краткотрајан. После тога следи занимљив феномен, а то је да онога ко вам се свиђа заправо ‘нањушите’. Мирис зноја те особе препознајемо као сексуално привлачан или непривлачан. После ‘мирисања’, следећих 0,6 секунди сте ‘надрлљали’. У следећих 0,6 секунди сте се заљубили. Ако је то права особа чији мирис зноја се ‘потрефио’, импулс је прошао кроз мозак, измерено је 0,6 секунди, а следећих шест недеља сте апсолутни зомби. Они који су се озбиљно заљубили су зомбији. Они више немају мозга, само иду наоколо и траже ту особу у коју су се заљубили. Тај феномен траје око шест недеља и после тога, као и код сваког феномена који је условљен повећаним нивоом трансмитера у мозгу, материја које мењају функционисање нашег мозга, ефекат почиње да бледи, враћате се у ‘нормално’ стање.”

Прочитајте још:  КАДИРОВ У КОМИ? Западни медији пишу као ударну вест

А како се заљубљеност даље развија?

“Следи трећа фаза која је највише посредована чулом додира. Преко додира се размењују разноразне информације. Није случајно што пипамо ствари јагодицама прстију, ту има највише нервних завршетака, али и биофотона, светлости коју емитује наше тело. Kад додирујете некога ви имате одређени осећај и комуницирате и треће је директна комуникација преко зноја. Наравно, и преко пљувачке у пољупцу, али размена информација преко зноја је есенцијална за комуникацију две особе. Ако сте успели да се нађете да сте попударни, ви ћете онда опстати као пар”, каже др Несторовић.

Шта се дешава код дугорочних веза?

“Ту се дешава физиолошка синхронизација. Особе које су дуго у браку почињу да комуницирају и невербално”, сматра доктор и додаје да је секс ефекторни механизам наше емотивне повезаности са другом особом.

“Ако имате погрешну особу поред себе, тај секс вам никад неће причинити толико задовољство. Већина људи која често мења сексуалне партнере, углавном је назадовољна. Зато и мењају, све се надају да ће наћи неку особу с којом ће им бити добро. Неће бити добро зато што ако тражите особу преко секса, никада је нећете наћи. Особу треба да тражите као особу, а добар секс ће доћи као резултат тога што сте нашли праву особу”, закључује др Несторовић.



Мондо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Др Несторовић открио тајне доброг секса: За оптимално здравље жене, неопходно је да има 3 оргазма недељно!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *