ЈЕЗИВО ОТKРИЋЕ KОД ЗАЈЕЧАРА: Алпинисти пронашли лобању пободену на колац, а када су ушли у пећину затекли ХОРОР!

0

KURIR TV

Планинар Јован Цветковић и његов друг истраживањем неприступачног терена у близини села Прлита, на десетак километара од Зајечара, 13. септембра затекли су ужасан призор испред пећине – људску лобању и кост пободене на штап! Без дилеме су ушли унутра, где су наишли на гомилу људских костију.

– Упечатљиве су две комплетне лобање и још један фрагмент лобање у пећини. Најмање су биле три лобање. Не знам за остале кости, лаик сам, али су лобање препознатљиве – каже Цветковић.




Додаје да се по остацима ватре видело да је неко недавно био у пећини, иако се до ње тешко долази. Дан након што је случај пријавио полицији, Цветковић је екипу форензичара одвео до места открића.

Сцена обреда

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Најбизарније је што су лобања и неки део тела, мислим карлице, били закачени на штап, који је био пободен у земљу. Неко се забављао или радио неке обреде. Форензичари су урадили све оно што је требало да ураде, сликали, поставили бројеве, покупили кости у врећу – објашњава нам проналазач.




Један од најпознатијих српских сектолога Димитрије Пастуовић за Kурир каже да, према опису очевидаца, који су видели кости окачене на штапу, и фотографија до којих је дошао наш лист, све указује на то да је реч о ритуалу који обавља секта Kвимбанда:

– Ово јесте црномагијски ритуал, то личи на Kвимбанду, оно што називају вуду магија. Постоји могућност и да су кости ископане из нечијег гроба и пренете ту. Ако су кости донесене, то је оно што ради Kвимбанда, то је дизање мртвих, некроманија. Они на сличан начин реагују, праве сличне ритуале и призивају душу умрлог, уз обавезно жртвовање. Треба видети да ли је пронађена нека животиња или нешто слично на месту где су пронађени људски остаци.

Прочитајте још:  Активиста СНС се извинио суграђанима због лажних обећања странке

Археолог и истраживач скелетних остатака са великог броја археолошких локалитета др Софија Стефановић каже за Kурир да је важно да грађани пријаве оваква налазишта Заводу за заштиту споменика културе.




– На основу фотографија се види да су то људске кости, виде се две средишње кости у карлици, то су остаци најмање две индивидуе. Овде није реч о сахрањеним људима, ово нису гробови, ово су разбацане кости. Пошто су сва мека ткива већ иструлила, јасно је да је то нешто старије што би било драгоцено и за Завод. Не може се наслутити који период је у питању, то ће показати анализа, али очигледно је да су се сва мека ткива распала, а то не може да се деси за брже од десет година – оценила је Стефановићева.

Из зајечарске полиције су поручили за Kурир да су обавили увиђај, прикупили доказни материјал и случај предали Вишем јавном тужилаштву у Зајечару, из кога наводе да још прикупљају информације.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић за Kурир истиче да, према његовим сазнањима из полиције, нису нашли никакву основу за покретање неког даљег поступка:

– Форензичари су утврдили да су кости старе преко сто година и да нису од већег археолошког значаја. Претпостављају да су из периода Првог светског рата. Нема никаквих пријава из тог периода да је извршен неки злочин.



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *