Влада САД донела је званичну одлуку о забрани апликације ТикТок и WеЦхат на територији те државе, извршним налогом који ступа на снагу 20. септембра, преноси Бизнис Инсајдер (Бусинесс Инсидер)

Налог који је у петак издало Министарство трговине САД, ефективно забрањује становницима те земље преузимање наведених кинеских апликација са Аппле или Гоогле продавница.

Министарство трговине потврдило је да ће од 20. септембра бити забрањено “било какво пружање услуге које дозвољава дистрибуцију или одржавање WеЦхат и ТикТок мобилних апликација, њиховог кода или ажурирање путем онлајн продавница апликација на територији САД.




Kако наводи Ројтерс, забрана би и даље могла бити укинута, уколико ТикТок заврши договор са америчком технолошком фирмом Орацле пре 20. септембра.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kомпаније Орацле и ТикТок поднеле су предлог договора влади САД у понедељак, међутим председник Трамп изјавио је да неће бити прихваћен договор у којем Орацле има мањи удео у даљем пословању ТикТок-а.

Kонкретан датум, 20. септембар, као крајњи рок изворно је постављен након извршног налога 6. августа који становницима САД забрањује било какве трансакције са компанијама WеЦхат и БyтеДанце, која је власник ТикТок-а.

“Данашња дешавања доказала су још једном да ће председник Трамп урадити све што може како би гарантовао нашу државну безбедност и заштитио Американце од претње Kомунистичке партије Kине,” изјавио је амерички секретар за трговину, Вилбур Рос.



Business Insider

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *