Тужилаштво и МУП различито о случају пребијања у Новом Саду

0

Насиље које је узнемирило Србију (Принтскрин)

Уместо обећаног брзог хапшења насилника из Новог Сада Ивана Контића (30) који је 24. августа брутално пребио младића М. М. (28) наочиглед сведока и камере која је све то снимила, добили смо сукоб новосадског тужилаштва и полиције, али и политичку аферу која се шири брзином пожара.

Наводно је због овог случаја смењен начелник Полицијске управе Нови Сад Милорад Шушњић, али ни потврде нити демантија те вести јуче током целог дана није било.

Основно јавно тужилаштво и Шушњић као начелник Полицијске управе у Новом Саду демантовали су једни друге о томе да ли је полиција обавестила ово тужилаштво о поменутом догађају на дан дешавања, што је иначе њена обавеза, после чега истрагу води тужилац.




„Није тачна информација да је Основно јавно тужилаштво у Новом Саду обавештено о предметном догађају на дан његовог дешавања, дакле 24. августа 2020. од стране Полицијске управе Нови Сад”, пише, између осталог, у саопштењу овог тужилаштва.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Још исто вече, на сајту МУП-а објављена је изјава Шушњића, потписаног као начелник ПУ, којом он демантује тужилаштво.

„Апсолутно су нетачне тврдње Основног јавног тужилаштва у Новом Саду, које су се појавиле у медијима, да је наведено тужилаштво о случају пребијања младића у Јеврејској улици новосадска полиција први пут обавестила 4. септембра”, наводи Шушњић.

Тврди да је вођа смене у испостави Стари град Тијана Поповић, чим су лекари завршили све прегледе и констатовали степен повреда оштећеног, телефоном о свему обавестила заменика ОЈТ Светлану Сувајџић, те да то потврђује и увид у листинг позива са дежурног телефона.

Прочитајте још:  Док се над отетим Србима иживљавају, тројица шиптарских терориста пуштена на слободу!!!




„Такође, полицијска службеница Тијана Поповић, како сама каже, спремна је да све наведено потврди и на полиграфском тестирању, а питам и заменика основног јавног тужиоца Светлану Сувајџић да ли је спремна да уради исто, уколико сматра да о догађају није обавештена 24. августа”, наводи се у изјави Шушњића.

Тужилаштво је потврдило дотад незваничне информације да је у међувремену Контић заиста, 8. септембра, боравио у њиховим просторијама „ради примене одредаба о одлагању кривичног гоњења поводом догађаја из 2018”, али указује да у том тренутку полиција није утврдила његов идентитет као починиоца кривичног дела од 24. августа.

Ужасавајуће видео-снимке пребијања испред кладионице „Максбета” чији је Контић део управе, објавио је на „Фејсбуку” политичар из Новог Сада Мирослав Паровић. Након што је видео-снимак пуштен у јавност, Контић је осумњичен за убиство у покушају и истрагу је 12. септембра покренуло Више јавно тужилаштво у Новом Саду.



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *