Нове мере надзора у Србији због короне

1
Pixabay

Нове мере Kризног штаба Владе Србије за борбу против корона вируса ступају на снагу у петак, 18. септембра, за грађане који се враћају из земаља где је велики број заражених, пише Радио Слободна Европа.

Мере подразумевају да су сви који након 18 часова уђу у Србију под посебним и појачаним здравственим надзором.

На граници могу да очекују упозорење са инструкцијама шта да раде уколико имају, односно немају симптоме вируса.
Грађани који имају симптоме дужни су да се јаве у ковид амбуланте, док они који их немају морају одмах по повратку да попуне упитник самопроцене симптома који је доступан на сајту е-здравље.

Препоручено је да се резултати првог теста сачувају, а да се након десет дана, колико траје период здравственог надзора, понови упитник самопроцене.
Надлежни апелују на одговорност и подсећају да су Законом предвиђене казне од 50.000 до 150.000 динара (од 430 до 1.280 евра) у случају угрожавања здравља људи.

Од почетка епидемије у Србији је корона потврђена код 32.695 особа, а од последица заразе преминуло је 738 људи.

До сада је тестирано укупно 1.056.256 људи. Иако је епидемијска ситуација тренутно повољна Kризни штаб је упозорио да није време за опуштање.Radio Slobodna Evropa

1 Коментар

  1. Малтретирање се наставља по вољи банкстера са циљем да се људи и деца приволе вакцинисању. Тржни центри, банке, медији … ( који су у власништву банкстера ) предњаче у „тензији бризи“ за здравље људи које угрожава њихов „вирус“. Ових дана може се на небу видеи у јутарњим сатима више трагова авиона који бацају отрове него обично да појачају најављен талас због наводног повратка људи са годишњег одмора и почетка школске године.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.